Puheenaihe

Rammstein pilasi Ratinan nurmen, ja Huuhkajat oli jäädä pulaan – apu löytyi pikavauhdilla Hollannista

Ratinan stadion Marjo Rämö

Tampereen Ratinan nurmi kärsi vaurioita elokuun musiikkitapahtumissa ja stadionin tekonurmi joudutaan vaihtamaan ennen Huuhkajien syyskuisia EM-karsintaotteluita.

Rammstein veti elokuussa kaksi keikkaa Ratinassa, minkä jälkeen stadionilla nähtiin vielä Blockfest-festivaali. Rammsteinin mukana tuomat alumiinilevyt tekivät nurmesta pelikelvottoman. Tampereen kaupunki oli pyytänyt saksalaisbändiä luopumaan levyistä, mutta se ei käynyt Rammsteinille.

– Alumiinilevyt tukahduttivat ruohon. Kuolleella ruoholla pelaaminen vertautuisi suunnilleen hiekkakenttään. Ilman yllätystakaiskuja uskallan luvata, että jalkapallofanit voivat uuden nurmen asennuksen ansiosta nukkua yönsä rauhassa, Novarbon nurmikonsultti Mika Nurminen kertoo Biolanin tiedotteessa.

Nurmen uusimisesta vastaa Biolan Groupiin kuuliva Novarbo.

Siirtonurmi tuodaan Hollannista, jotta Huuhkajien pelit eivät ole uhattuna. 
–  Kyse on jalkapalloilijoiden turvallisuudesta. Nurmeen kohdistuu pelaajien juoksussa, hypyissä ja käännöksissä iso paine, ja jos alusta liikkuu jalkojen alla, loukkaantumisriski on välitön. Olennaista ovat siirtonurmen paino ja juurtumisaika. Suomalainen nurmi tarvitsisi kuukauden juurtumisajan ennen kuin se olisi jämerä pelialusta. Se johtuu siitä, että suurimmatkin Suomesta saatavat siirtonurmirullat ovat niin kevyitä, että ne ovat jämeriä vasta juurruttuaan kunnolla. Täällä painavimmat rullat painavat noin 800 kiloa. Hollannista saamme noin 2000 kiloa painavia rullia. Painonsa ansiosta nurmi pysyy pelaajien alla paikallaan, vaikka ei ehtisikään täydellisesti juurtua, Nurminen selittää.

Huuhkajat kohtaa Ratinassa Kreikan 5. syyskuuta ja Italian 8. syyskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu