Puheenaihe

Kokoomusvaikuttaja sanoo tyrmistyneensä lahjussyytteestä – ”Kyseessä on laina, jonka taustalla on tragedia”

Tuusulainen kokoomusvaikuttaja Juhani Sjöblom kertoo tunteneensa Tapani Mäkisen vuosikymmenien ajan ja antaneensa tälle ystävänpalveluksena rahaa lainaksi. 

Arkisto/Sauvo Jylhä

Tuusulalainen kokoomusvaikuttaja Juhani Sjöblom kommentoi saamiaan syytteitä tiedotteessa. Sjöblom on toinen niistä tuusulalaisyrittäjistä, jotka saivat syytteet lahjuksen antamisesta Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajana vuosina 2009–2017 toimineelle Tapani Mäkiselle (kok.).

Sjöblom kertoo tunteneensa Mäkisen vuosikymmenien ajan. Hän sanoo olevansa järkyttynyt syytteen nostamisesta.

– Oli täydellinen yllätys, että asiassa nostettiin syytteet. Kysymys on ollut Mäkiselle antamastani lainasta, kommentoi Sjöblom.

Lainasta on Sjöblomin mukaan tehty asianmukainen velkakirja ja lainalle on sovittu korko sekä erääntymisehdot. Laina on maksettu takaisin.

Sjöblom kertoo tiedotteessa myös, että henkilökohtaisen lainan taustalla oli Mäkisen perhettä kohdannut syvä tragedia ja olosuhteet, joissa Mäkinen tarvitsi nopealla aikataululla lainaa.

– Lainan antaminen ei liity millään tavoin Mäkisen asemaan tai tehtävään Vantaan kaupungin luottamushenkilönä eikä lainalla ei ole mitään yhteyttä Vantaan kaupungin päätöksenteon kanssa, korostaa Sjöblom.

Hän sanoo selvittäneensä edellä mainitut seikat myös poliisille seikkaperäisesti esitutkinnassa ja kiistää ehdottomasti syyllistyneensä laittomuuksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kokoomusvaikuttajalle syytteet lahjusrikoksista – Näin Tapani Mäkinen kommentoi20.8.2019 13.34

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu