Vaalikoneemme on nyt avattu!

Kuka ostaa alkoholit alaikäisellesi?

(PÄÄKIRJOITUS) Poliisi teki koulujen päättymistä juhlineiden nuorten aikeet turhiksi lauantaina 2. kesäkuuta Hietaniemen uimarannalla. Rannalle tulevilta alaikäisiltä otettiin alkoholit pois, kirjoitettiin rikesakot ja ilmoitettiin asiasta nuorten koteihin ja sosiaaliviranomaisille.

Mistä alaikäiset saavat alkoholinsa? Yksi ilmeinen hankintakanava on, että joku täysi-ikäinen hakee Virosta ison satsin viinaksia ja myy niitä eteenpäin alaikäisille. Poliisin tekemä suurin yksittäinen takavarikko koulujen päättymisviikonloppuna tehtiin Länsisatamassa, jossa poliisi otti kahdelta nuorelta haltuun ja hävitti 50 litraa väkeviä alkoholijuomia.

Myös alaikäisten vanhemmat ostavat lapsilleen alkoholia. Hämmentävää oli katsoa TV2:n lauantaista tanskalaisdokumenttia Lapset ja alkoholi. Alkoholi on juurtunut niin vahvasti myös tanskalaiseen kulttuuriin, että eräs ohjelmaan haastateltu kuvaili sitä ”äidinkieleksi”.

Ohjelma seurasi myös erään äidin ja hänen 12-vuotiaan poikansa touhuja. He kävivät kaupassa valitsemassa 12-vuotiaalle siidereitä, jotka äiti osti. Äiti kertoi ohjelmassa, että hänen ollessaan nuori oli häneltä kaikki kiva kielletty. Hän ei halunnut olla tiukkis pojalleen.

Ehkä linja oli nyt kuitenkin jo vaarallisen löysä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu