Puheenaihe

Taas jobinpostia uudelle kaupunginosalle Vantaalla – kauppakeskus lykkääntyy 3 ja puolen vuoden päähän

Mari Fennander sanoo Kivistössä olevan paljon kivoja uusia asuntoja. Hän kuitenkin tietää erityisesti lapsiperheiden kärsivän siitä, ettei alueella ole palveluja.

Tiina Örn

Maankäytön apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä totesi alkukesästä Vantaan Kivistön kauppakeskuksen valmistuvan aikaisintaan keväällä 2021.

Kesän aikana kauppakeskuksen aikataulu on mennyt jälleen kerran uusiksi.

– Kauppakeskuksen osalta aikaisin realistinen valmistumisaika on loppuvuodessa 2022, sanoo Penttilä nyt.

Alun perin ajatuksena oli, että Kivistön kauppakeskukseen tulisivat sen ensimmäisessä rakennusvaiheessa myös kaupungin palvelutilat. Niitä olisivat terveysasema, kirjasto, nuoriso- ja kulttuuritilat sekä avoin päiväkoti.

Kauppakeskus saadaan siis Kivistöön aikaisintaan noin kolmen ja puolen vuoden kuluttua, mutta Vantaan kaupunginhallitus on pitänyt kiinni siitä, että kirjasto ja terveysasema saataisiin Kivistöön vaikeuksista huolimatta viimeistään vuoden 2020 lopussa.

Kaupunginhallituksen vastauksessa Kivistöön palveluja vaativaan Jenni Chenin (kok.) valtuustoaloitteeseen kuitenkin todetaan, ettei vuoden 2020 loppu ole enää realistinen ja että hanketta on näin ollen syytä arvioida uudestaan.

Hankkeen uudelleenarviointi tapahtuu Penttilän mukaan tämän syksyn aikana.

– Tutkimme palveluille myös mahdollisia väliaikaisia tilaratkaisuja, kommentoi Penttilä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala (kok.) sanoo, että Kivistön palvelurakenne on saatava kuntoon. Myös hänen mukaansa kaupungin palveluja voitaisiin tarvittaessa tuoda Kivistöön väliaikaisiin tiloihin.

Mitä palveluja 8 500 vantaalaisen asuttamaan Kivistöön ensisijaisesti halutaan?

– Kysymys pitäisi esittää kivistöläisille. Päiväkoti- ja koulut sekä neuvola Kivistössä on. Uskon, että kaupungin palveluista kaivattaisiin kirjastoa ja terveyspalveluja sekä yhteisöllisiä tiloja, vastaa Multala.

Kivistöön valmistuu koko ajan uusia asuntoja. Niin kaupallisten kuin kaupungin palveluiden saaminen alueelle on keino varmistaa, että alue säilyy houkuttelevana, korostaa Multala.

Kivistön kauppakeskuksen viivästymisestä kertoi ensin Vantaan Sanomat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu