Puheenaihe

Etelä-Suomea huuhtovat rankkasateet piiskaavat pahiten Helsinkiä: Kadut ja kellarit tulvivat – "Useissa paikoissa polviin asti vettä"

Rankkasade nosti vettä Helsinginkadulla perjantaiaamuna.

Silja Tenhunen

Rankkasade on pitänyt Helsingin pelastuslaitoksen kiireisenä perjantaiaamuna. Useammat kadut ja kellarit tulvivat Helsingin keskustassa.

Vettä on useammissa paikoissa polveen asti.

– Viemärit eivät ehdi imeä koko rankkasademäärää tällä hetkellä. Olemme varautuneet lisäresurssein eli ottamalla sopimuspalokuntalaisia varikolle, kertoo palomestari Saku Strömberg.

Helsingin pyörätie Baanalla vesi putosi kuin suihkussa aamulla. Helsingin kaupunkiympäristön toimiala latasi tilanteesta videon Twitteriin.

Helsingin pelastuslaitokselta kerrottiin kello 9.30 jälkeen, että sateen takia pelastuslaitokselle oli tullut jo 13 vahingontorjuntatehtävää. Myöhemmin pelastuslaitos kertoi, että tehtäviä oli aamun aikana liki kolmekymmentä.

– Sade jatkuu yöhön saakka, joten tulvaherkillä alueilla kiinteistöjen on syytä varautua vahinkojen ehkäisyyn ja torjuntaan, pelastuslaitos kertoi Twitterissä.

Ohjeita tulvatilateisiin saat täältä.

LUE MYÖS: Vesi tulvi Elielinaukion parkkihalliin ja kauppakeskus Kaareen

Ilmatieteen laitos on antanut sadevaroituksen Uudellemaalle. Meteorologit kertoivat perjantaina, että matalapaine on saapunut lännestä ja rankimmin se on iskenyt Helsinkiin.

– Vettä on satanut etelässä 25–50 milliä. Eniten vettä on tullut Kaisaniemessä, noin 54 milliä 12 tunnin aikana, meteorologit kertoivat Twitterissä.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Rankkasade nosti vedet suosittuun parkkihalliin ja kauppakeskukseen Helsingissä – vettä tullut jopa 54 milliä23.8.2019 10.12
Nyt se tapahtui Suomessa! Sadevesi muuttui maksulliseksi – Yle: Lasku vähintään 27,90 euroa22.11.2016 08.49

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu