Puheenaihe

Ulosottovirasto varoittaa Vantaan Lanttilan kirppispöydän vuokranneita: Tavarat hävitetään viikon päästä – Yrittäjä koittaa kumota häädön

Lanttilan perhekirpputori on toiminut Vantaalla aiemmin Pakkalassa ja Porttipuistossa.

Jussi Vehkasalo

Itä- ja Keski-Uudenmaan ulosottovirasto tiedotti perjantaina Vantaan Petikossa sijaitsevan Lanttilan itsepalvelukirpputorin liiketilan sulkemisesta kiinteistön ulko-oveen kiinnitetyillä tulosteilla.

Moni asiakas ja kirpputoripöydän vuokrannut hämmästyi tiedotetta ja samassa yhteydessä ilmoitettua liiketilan pikaista tyhjennysaikataulua.

Tiedotteen mukaan "kaikki tavarat tulee olla haettuna perjantaina 30. elokuuta kello 12 mennessä.

Liikehuoneistoon jääneet tavarat tullaan hävittämään."

Johtava kihlakunnanvouti Rauno Niemenoja kertoo, että kiinteistössä vuokralla oleva Mearex Oy on saanut häädön Riihitontuntie 4:ssä sijaitsevista tiloista tuomioistuimen päätöksellä.

Yritys on saanut asiasta tiedon normaalin käytännön mukaan kirjeitse 7. elokuuta.

Lisäksi ulosottoviraston edustaja on käynyt paikan päällä kuluvan viikon torstaina sekä perjantaina ja keskustellut asiasta yrityksen edustajan kanssa.

Niemenoja sanoo kyseisen häätötilanteen olevan siitä erikoinen, että kirpputoritoiminnasta johtuen tiloissa on muiden kuin häädön saaneen yrityksen omaisuutta.

– Mearex Oy:n velvollisuus on informoida asiakkaitaan tilojen tyhjentämisestä.

Ulosottoviranomaisen käsityksen mukaan näin ei kuitenkaan ole tapahtunut.

Siitä syystä ja varotoimenpiteenä ulosottoviraston edustaja kävi kiinteistöllä torstaina.

Kun toiminta näytti jatkuvan entisellään, viranomainen katsoi parhaaksi tiedottaa myyntipaikan vuokranneita tulosteilla.

Mearex Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Jouni Silvonen on vakuuttunut, että häätöpäätös on virheellinen, eikä hän siitä syystä ole tiedottanut myyntipaikan vuokranneita asiasta.

Silvonen sanoo juristinsa selvittävän asiaa parhaillaan.

– Maanantaina iltapäivällä olen viisaampi.

Silvonen sanoo olevansa vakuuttunut, että häätöpäätös voidaan vielä kumota.

Mikäli näin ei käy, hän sanoo informoivansa pöydän vuokranneita ensi viikolla.

Lanttila tiedotti perjantaina Facebook-sivuillaan ensin toiminnan jatkuvan normaalisti. Iltapäivällä Facebook-sivuille oli ilmestynyt uusi tiedote: Lanttilan liiketoiminta loppuu syksyllä, ilmoitamme asiasta hyvissä ajoin ennen sulkemista.

Silvosen mukaan Petikon Lanttilassa on tällä hetkellä noin 350 vuokrattua myyntipöytää. Pöytävarauksia on tehty pitkälle syksyyn.

Hän korostaa, että Lahden Lanttilassa toiminta jatkuu myös normaalisti.

Alkuperäiseen juttuun lisätty Facebook-sivuilla ollut tieto toiminnan loppumisesta syksyn aikana. Lisäys tehty 23.8. klo 17.11.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu