Makumaailma

Napolilainen pizza leviää Helsingissä – "Haluamme olla uudistamassa ruokakulttuuria"

Via Tribunali Kallion ravintolapäällikkö Emilia Rantanen palveli ravintolaan heti sen avauduttua tulleita asiakkaita. Ravintolassa on noin 150 asiakaspaikkaa.

Jussi Vehkasalo

Kurvin ravintolamaailma on rikastunut pizzaravintolalla. Via Tribunali -pizzerioiden ravintolatoimenjohtaja Antti Kuitunen kertoo, että Via Tribunali Kallio avattiin jo ennen virallista avajaispäivää 23. elokuuta niin sanotusti soft open -periaatteella.

– Pidimme ovea auki jo ennen avajaisia, tällä oli tarkoitus varmistaa, että kaikki asiat ravintolassa toimivat ennen virallisia avajaisia.

Ensimmäinen Via Tribunali aukesi keväällä 2017 Senaatintorin ja Kauppatorin väliin Sofiankadulle. Aitoon napolilaiseen, avotuliuunissa paistettuun pizzaan perustuva ravintola lähti rullaamaan hyvin.

– Mietimme, että jos uutta Via Tribunalia perustamme, niin kantakaupunki ja Kallio on se lokaatio, mihin seuraavaksi tähtäämme.

Tila Hämeentien kuuluisasta Kurvista löytyi jo jokin aika sitten.

Tarkalleen ottaen uusi Via Tribunali Kallio on Sörnäisten puolella.

5529807-n.jpg

Napolilaista pizzaa Kurvissa paistavat myös Tomas Tsolaku ja Riccardo Ledda. Kuva: Jussi Vehkasalo

Uuden ravintolatilan saneeraaminen vakuutusyhtiö Kansan entisen pääkonttorirakennuksen yhteydessä oleviin tiloihin on ollut massiivinen projekti. Kansa-taloa on saneerattu jo pitkään, torniosaan aukeaa tämän vuoden lopulla uudenlaisella konseptilla toimiva Noli Studios -majoituspalvelu, jossa on liki 200 studiota.

– Meidän vuokraamassamme tilassa ei ole aiemmin ollut ravintolaa. Ravintolamme on kahdessa tasossa: katutasossa on reilut 100 asiakaspaikkaa, lisäksi kellarikerroksesta löytyy noin 50 asiakaspaikan tila, johon voimme ottaa myös isompia varauksia ja esimerkiksi yksityistilaisuuksia.

5529809-n.jpg

Via Tribunali Kallio sijaitsee saneeratussa Kansan entisessä pääkonttorissa, jonka torniosassa avautuu loppuvuodesta Noli Studios -majoituspalvelu. Kuva: Jussi Vehkasalo

Molemmissa kerroksissa on oma massiivinen avotuliuuni pizzojen paistamista varten.

– Tarkoituksena on hakea myös tälle uudelle Via Tribunalille napolilaisen pizzan kattojärjestön Associazione Verace Pizza Napoletanan myöntämää sertifikaattia, Kuitunen jatkaa.

Sertifikaatti on tae autenttisesta mausta. Sofiankadun Via Tribunali sai sen melko pian avaamisensa jälkeen.

5529803-n.jpg

Pikkuiselta pöydältä löytyi edustava otos italialaisia grappoja. Kuva: Jussi Vehkasalo

Napolilaisten pizzojen lisäksi uuteen ravintolaan tulee tarjolle muutamia ruokaisia salaatteja.

– Haluamme olla uudistamassa Kurvin ja Kallion alueen ruokakulttuuria. Uskomme, että parempia ja siistimpiä ruokaravintoloita kaivataan tällä alueella.

Via Tribunalin yläpuolella olevassa tilassa sijaitsi vielä vuosituhannen vaihteen kieppeillä paikallinen menomesta Bar 33. Hämeentie 33:ssa on sijainnut myös Disco 33. Tietoa siitä, oliko Bar 33 samassa tilassa kuin Disco 33, ei ainakaan netistä hevillä löydy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suosikkipizzeria avaa isomman ravintolan Helsinkiin – "Kiviuunit ovat jo paikoillaan"3.6.2019 10.35
Helsingin parhaasta hampurilaisesta tunnetun ravintolan paikalle avataan Kotipizza – ketju laajentaa vauhdilla pk-seudulla16.3.2019 10.05
Teollisuusalueen salatussa helmessä jopa jonotetaan viikonloppuisin – "Pizzataikina loppui kesken"26.2.2019 20.05
"En voi edes vertailla roomalaista ja napolilaista pizzaa keskenään" – Uusi pizzeria Helsinkiin15.3.2018 12.10
Napolin pizza paistuu äkäisesti Ogelissa22.8.2017 20.15
Niin se vain on! Ananas kuuluu pizzaan – nämä ovat 5 suosituinta täytettä28.12.2018 08.34

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu