Puheenaihe

Helsingin nimistö Oodissa – kuvia kadunnimikilvistä kerätään

Kuvituskuva.

Risto Aalto

Helsingin keskustakirjasto Oodissa 2.9. avattavassa näyttelyssä voi tutustua Helsingin nimistöön ja nimistönsuunnitteluun. Näyttelyyn voi myös osallistua kertomalla oman kadunnimistöön liittyvän tarinan. Näyttelyn rakentumisessa voi olla mukana kuvaamalla ja jakamalla minkä tahansa kadunnimikilven.

Tänä syksynä tulee kuluneeksi 200 vuotta siitä, kun Liisankatu ja Unioninkatu saivat nimensä. Se oli samalla myös Helsingin nimistönsuunnittelun alku. Nykyisin Helsingissä on käytössä noin 7 000 katujen, puistojen, aukioiden tai muiden yleisten paikkojen nimeä.

Helsingin nimistöä suunniteltiin vaihtelevin kokoonpanoin ja periaattein vuoteen 1946 asti, jolloin aloitti kadunnimikomitea. Vuoden 1959 lopussa asetettiin edelleen toiminnassa oleva nimistötoimikunta. Nyt nimistönsuunnittelu on osa kaupunkisuunnittelua ja nimet vahvistetaan asemakaavassa.

Helsingin kaupunki on julkistanut näyttelyyn liittyen kuvahaasteen: Kuvaa kadunnimikilpi Helsingissä! Siihen voi osallistua tarinalla tai ilman: #kaupunginnimet

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu