Puheenaihe

Suosittu kirpputoripuisto joutui parkkipirkkojen syyniin: "Palautetta on tullut, että on valvottu liiankin ahkerasti"

Helsingin Uutiset (HU 31.8.-1.9.) kertoi viime viikonloppuna Dallapénpuiston holtittomasta pysäköinnistä.

Lukijan kuva

Kaupungin pysäköinninvalvonta on saanut lukuisia yhteydenottoja Dallapénpuiston edustalla tapahtuvasta pysäköinnistä.

– Dallapénpuistosta on tullut meille palautetta. Valvomme sitä säännöllisesti, kertoo kunnallinen pysäköinninvalvoja Kaija Kossila.

Viime viikonloppuna virhemaksuja kirjoitettiin 16 ja sitä edellisenä viikonloppuna 15 Dallapénpuiston edustalle väärinpysäköidylle autolle.

Puistossa järjestetään kesäsunnuntaisin Aleksis Kiven kadun kirpputori, jonka aikana autoja on parkkeerattu pitkin nurmialueita ja jalkakäytäviä.

Todellisuudessa sakkojen määrä puiston läheisyydessä voisi olla huomattavasti nykyistä suurempi.

– Virhemaksuja ei kovinkaan paljon ole kyseisestä paikasta annettu, koska ajoneuvot siirretään virheellisistä paikoista nopeasti pois, kun tarkastajat tulevat paikalle, Kossila sanoo.

Joidenkin autoilijoiden mielestä valvontaa saisi olla nykyistä vähemmän.

– Sellaistakin palautetta on tullut, että aluetta on valvottu liiankin ahkerasti. Tapahtumien yhteydessä otetaan paljonkin riskejä pysäköinnin suhteen, jatkaa Kossila.

Ajoneuvon voi purkaa ja lastata pysäköintipaikoilta ja ajoradalta, jos kadulla ei ole pysähtymiskieltoa.

– Viimeinen vaihtoehto on jalkakäytävällä tai pyörätiellä lastaaminen, jos muuta vaihtoehtoa ei ole. Silloinkaan ajoneuvo ei saa kohtuuttomasti haitata jalkakäytävällä tai pyörätiellä liikkumista, Kossila muistuttaa.

Helsingin muiden kirpputorien kupeessa vastaavanlaisia ongelmia ei ole ollut.

Helsingin Uutiset kertoi viikonvaihteessa puistoa piinanneesta ongelmasta. Harmia on aiheuttanut myös puiston roskaisuus. Ruokaroskien lisäksi puistoon on jätetty myymättä jääneitä vaatteita.

Kossila muistuttaa, että pysäköinninvalvonnan tehtävä on omalta osaltaan edistää liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta.

– Meidän tehtävämme on valvoa, että pysäköidään järjestelyiden mukaisesti. Jos jotain on, niin pyrimme vaikuttamaan siihen, olisiko jotain tehtävissä esimerkiksi liikennejärjestelyillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suosittu kirpputori toi parkkikaaoksen ja valtavasti roskaa helsinkiläispuistoon – Puutarhuri: "Siellä on ihan kaikkea"31.8.2019 09.35
Tunnettu kirpputoriketju Femmatori avaa myymälän pk-seudulle – "Emme pelkää kovaa kilpailua"12.11.2018 06.30
Näitä yllättävän uusia kalusteita himoitaan nyt kirppareilla ja huutokaupoissa – "20 vuotta sitten niitä ei halunnut kukaan"28.1.2019 07.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu