Puheenaihe

Helsinkiläinen futisseura lähti mukaan kokeiluun kimppa-autosta – nyt autolla on suhattu jo yli 4 000 kilometriä

Eerik Elo-Dean (vas.), Patrik Herola ja Evert Pussinen matkasivat yhdessä Hernesaaresta Vuosaaren liikuntapuistoon seuran yhteiskäyttöisellä futisautolla. Antti Honkasalo matkusti takakontissa olevilla penkeillä. Mukana myös valmentajat Scott Angevine ja Iisakki Raimovaara (edessä oik.).

Sanna Jompero

Vuosaaren liikuntapuiston parkkipaikalle kurvaa tila-auto, joka erottuu helposti muista autoista. Sen kylkiin on teipattu jalkapallon mustia kuvioita.

Osa jalkapalloseura Pallo-Pojat Junioreiden (PPJ) vuonna 2006 syntyneistä pojista on saapumassa kahden valmentajansa kanssa illan peliin. Auto on koko seuran yhteiskäytössä oleva futisauto. Seuralla se on käytössään kokeiluluontoisesti toukokuusta lokakuuhun. Autoa voi käyttää viikon kerrallaan.

– Onhan se kätevä. On kivaa, että joukkueen puolesta saa kyydin matseihin, sanoo yksi pelaajista, Patrik Herola.

Tavallisesti pojat kulkevat treeneihin sekä usein myös peleihin bussilla tai metrolla. PPJ:n rakentama kotihalli sijaitsee Hernesaaressa.

Viime viikolla auto oli Herolan joukkueen käytössä ensimmäistä kertaa.

– Meillä oli viikonloppuna peli Kirkkonummella. Oli hyvä saada tuotua pelaajat pelipaikalle samalla kyydillä, sanoo valmentaja Scott Angevine.

Tällä kertaa seitsemänpaikkaisen VW Touranin kyydissä on neljä poikaa.

Jalkapalloseura PPJ on yksi yhdeksästä seurasta, joka on mukana kokeilussa.

Yhteistyön takana on Volkswagen, joka on yhteistyössä Suomen Palloliiton kanssa luonut konseptin, jossa juniorijoukkueet ovat voineet hakea yhteiskäyttöautoa käyttöönsä.

– Tämä on yksi osa Volkswagenin kansainvälistä strategiaa, jossa halutaan helpottaa perheiden arkea tarjoamalla heille erilaisia liikkuvuuden palveluja, toteaa K-Caaran asiakaskokemuksesta ja markkinoinnista vastaava Piero Silvani.

Suomessa kokeilusta kiinnostuneita hakijoita oli yli 40. PPJ:n lisäksi mukana ovat muun muassa Puotinkylän Valtti, Grankulla IFK, Honka ja VJS.

PPJ:n hallituksen jäsen Tuomas Parm kertoo, että auto on ollut erittäin suosittu. Varauskalenteri täyttyy nopeasti. Seuralla on yhteensä 43 joukkuetta.

– Olemme antaneet auton kaikkien joukkueittemme käyttöön verkkovarauskalenterin perusteella, jota se olisi mahdollisimman tehokkaasti ajossa. Kysyntää tällaiselle ratkaisulle selvästi on. Kesäkauden aikana autolla on ajettu jo noin 4 000 kilometriä.

Auto helpottaa perheiden arkea, sillä kaikilla kantakaupungissa asuvista perheistä ei ole omaa autoa.

– Heille tämä avun muoto vielä korostuu. Lapsetkin selvästi tykkäävät saadessaan matkustaa peleihin yhtä matkaa ja teipatulla sponsoriautolla. Takapenkeillä istuvan peliporukan jutustelu ryöpsähtää vauhtiin heti kun ovet sulkeutuvat, Parm kertoo.

Joukkueet maksavat bensakulunsa itse.

Myös Telia on mukana yhteistyössä autoon kytketyillä digitaalisilla laitteillaan.

Pelejä kuvataan ja materiaali ladataan joukkueen sivuille, josta niitä voi seurata joko reaaliaikaisesti tai taltiona pelin jälkeen.

Kuskaus-sovelluksen avulla kuljettaja voi jakaa sijainnin henkilöille, jotka voivat seurata auton saapumista. Sovellus ilmoittaa kyytiläisille, kun auto on lähellä.

Korjaus 4.9. kelo 8.39: Parm on hallituksen jäsen, ei puheenjohtaja. Pojat ovat syntyneet vuonna 2006.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nuorten harrastuksiin otetaan jopa lainaa – "Valitettavasti aina silloin tällöin joku joutuu lopettamaan maksujen vuoksi"26.1.2019 09.45
Islanti sääti nuorille kotiintuloajat ja ryhtyi antamaan 400 euroa harrastuksiin – "Islannin mallia" aletaan soveltaa nyt myös Helsinkiin19.8.2019 10.55
Kuulutko joukkoon? Näin moni pohjoismaalainen harrastaa liikuntaa ahkerasti11.7.2019 07.30
Lasten luunmurtumien huippusesonki on taas käsillä – nämä suositut harrastukset ovat riskitekijöitä26.8.2019 20.55
Jättimäinen luisteluareena tulossa Helsinkiin – futiskentän kokoinen alue sopii jääpallolle18.3.2019 15.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu