Puheenaihe

Kuvat: tällaiseksi on visioitu Helsingin uutta asuinaluetta

Kumpulanmäen arkkitehtuurikilpailun ehdotus Banana Split.

_

Kumpulanmäelle, Pietari Kalmin kadun ja Kustaa Vaasan tien väliselle rinnealueelle suunnitellaan uutta asumista sekä toimi- ja liiketilaa. Alustavasti alueelle on hahmoteltu 1 300–1 800 asukasta.

Alueen suunnittelu on nyt käynnistetty Senaatti-kiinteistöjen, Helsingin Yliopistokiinteistöjen ja Helsingin kaupungin yhteisesti järjestämällä arkkitehtuurikutsukilpailulla.

5543497-n.jpg

Kumpulanmäen arkkitehtuurikilpailun ehdotus Bolwerk. Kuva: _

Kilpailuehdotuksia tuli yhteensä viisi kappaletta, ne ovat nimeltään seuraavat: Banana Split, Bolwerk, Go Go, Kaupungin porteilla, tiedon portailla ja Sykloni.

Arkkitehtuurikilpailu ratkeaa tänä syksynä ja alueen asemakaava laaditaan kilpailun voittajatyön pohjalta. Tavoitteena on tuoda asemakaavaehdotus kaupunkiympäristön käsittelyyn syksyllä 2020. Lopullisesti asemakaavasta päättää kaupunginvaltuusto.

5543498-n.jpg

Kumpulanmäen arkkitehtuurikilpailun ehdotus Go Go. Kuva: _

Kumpulanmäki halutaan liittää osaksi täydentyvää kaupunkirakennetta ja tavoitteena on kehittää Yliopiston kampusaluetta monipuoliseksi ja eläväksi kaupunginosaksi. Arabianranta–Kalasatama-akseli rakentuu voimakkaasti lähitulevaisuudessa ja muuttuu tiiviimmin osaksi kantakaupunkia.

5543500-n.jpg

Kumpulanmäen arkkitehtuurikilpailun ehdotus Kaupungin porteilla, tiedon portailla. Kuva: _

Pietari Kalmin katu 1:een valmistui viime vuonna Hoasin historian suurin yksittäinen rakennus.

Suunnittelussa otetaan huomioon alueen kulttuurihistoria ja ympäristö. Tavoitteena on lisäksi suunnitella toimivat jalankulun ja pyöräilyn yhteydet Kustaa Vaasan tieltä sekä Vallilanlaakson suunnasta Kumpulanmäelle.

5543501-n.jpg

Kumpulanmäen arkkitehtuurikilpailun ehdotus Sykloni. Kuva: _

Kumpulanmäen arkkitehtuurikutsukilpailun kilpailuehdotukset ovat esillä kerrokantasi.hel.fi-palvelussa ja niitä voi kommentoida 22. syyskuuta asti. Kilpailuehdotuksista ja kaavahankkeen lähtökohdista keskustellaan Helsingin yliopistolla (Pietari Kalmin katu 5, Exactum-rakennus, auditorio A111) 11. syyskuuta kello 17–19.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu