Puheenaihe

Posti antaa uuden arvion lehtijakelun loppumisesta – "Kuljetamme niitä niin kauan kuin on tarvetta"

Posti korjaa tänään useissa medioissa levinnyttä tietoa siitä, että paperilehtien jakaminen olisi lähivuosina loppumassa. Kuvituskuva. 

Sirpa Repo / arkisto

Posti täsmentää tänään useissa medioissa levinnyttä tietoa siitä, että painettujen lehtien jakelu olisi loppumassa jo vuosina 2025–2030.

Tiedotteessaan Posti muistuttaa, että tämä on virheellinen tulkinta.

– Postin strategiana on pysyä vahvasti mukana lehtijakelussa ja Postilla on pitkäaikaisia sitoumuksia lehtijakelussa, sanoo Postin lehtipalveluista vastaava johtaja Risto Savikko.

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen kuvaa Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa toimintaympäristön muutosta. 

Digitalisaatio on vähentänyt paperipostin määrää. Esimerkiksi vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla osoitteellisten kirjeiden jakelumäärä väheni 13 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Kirje- ja lehtikuljetusten vähentyminen on laskenut Postin liikevaihtoa, tiedotteessa kerrotaan.

Posti ei siis ole lopettamassa lehtien jakelua vaan kuljettaa niitä niin kauan kuin asiakkailla on siihen tarvetta.

Parhaillaan Posti on historiansa suurimmassa murroksessa: kuluttajien tarpeet ovat muuttuneet, digitalisaatio lisääntyy, paperipostimäärät ovat laskeneet kiihtyvällä tahdilla ja kilpailu kiristyy. 

Postin toimittamien pakettien määrä puolestaan kasvaa ja paketit sekä logistiikka tuovat jo yli puolet Postin liikevaihdosta. Posti hakee merkittävää kasvua paketeissa, verkkokaupassa ja logistiikan palveluissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

MT: Posti voi lopettaa lehtien jakelun kokonaan 2025 – muutokset vieläkin rajumpia kirjepostissa4.9.2019 08.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu