Kulttuuri

Pamela Tolaan on helppo ihastua

Pamela Tola valloittaa miesten sydämiä ensi syksynä nähtävässä uutuussarjassa Kimmo.

Päivi Tuovinen

Pamela Tolan suosiosta on kilvoiteltu valkokankaalla ja televisiossa jo melkein kymmenen vuotta. Naista ovat tänä aikana tavoitelleet eri rooleissa muun muassa Jussi Vatanen, Lauri Tilkanen ja Samuli Vauramo. Osasyynsä ilmiölle on tietysti se, että suomalaisohjaajat tuppaavat roolittamaan Tolan vastanäyttelijöiden kiintymyksen kohteeksi.

– Onhan tämä ihastuksen kohteena oleminen ehkä pikkuhiljaa jo vähän nähty, Tola naurahtaa.

– En halua mitenkään kritisoida aiempia roolejani ja olenkin mielestäni saanut olla mukana monipuolisissa jutuissa, mutta nämä naispääosat tuppaavat monesti olemaan vähän tällaisia. Olisi ihanaa, jos saisi vähän heittäytyä, opetella esimerkiksi jonkun uuden ammatin tai muuttaa rajusti ulkonäköään. Me näyttelijäthän rakastamme leikkimistä.

Tolaan ihastutaan taas – jälleen Jussi Vatasen toimesta – syksyllä alkavassa komediasarjassa Kimmo. Teppo Airaksisen ohjaamassa sarjassa nähdään Tolan ja Vatasen lisäksi myös muun muassa Mikko Leppilampi ja Kari Hietalahti.

Tola esittää sarjassa juorulehtiä myyvää espoolaista perheenäitiä. Näyttelijän mukaan romanttista komediaa on ollut hauska tehdä. Hän myöntää olevansa lajityypin fani.

– Eiväthän romanttiset komediat ole mitään kaikkein taiteellisimpia elokuvia, mutta ne palvelevat tietynlaista hetkeä ja mielentilaa. Mielestäni niille on tänä päivänäkin tilausta.

– Tätä lajityyppiä ei Suomessa ole tehty kovin paljon, ja ehkä se on täkäläiselle katsojalle vähän vaikea laji. Pohjimmiltaanhan romanttisessa komediassa kaikki tietävät lopputuloksen, mies ja nainen saavat toisensa. Tarinan pitää silloin olla nokkela, näyttelijä pohtii.

Näyttelemisen lisäksi Tola on toteuttanut myös toista intohimoaan: kirjoittamista.

– Olen kirjoittanut nyt kolmea kokopitkää elokuvaa. Olen aina ilmaissut itseäni luontevasti kirjoittamisen kautta ja nyt se intohimo on tullut aikuisiällä uudestaan mukaan kuvioihin toden teolla.

Olen kirjoittanut nyt kolmea kokopitkää elokuvaa.”
Tola kokeili myös siipiään ohjaajana, kun hän teki yhdessä Pihla Viitalan kanssa lyhytelokuvan Elma ja Liisa. Leffa sai ensi iltansa keväällä 2011.

Tola myöntää, että kameran toiselle puolelle siirtyminen on käynyt mielessä.

– Ohjaaminen kyllä kiinnostaa jonain päivänä. Varsinaista koulutusta minulla ei siihen ole, mutta ehkä näyttelijän uran aikana on tarttunut jotain oppeja. Minulla on monenlaisia ideoita varastossa, tähti virnistää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu