Puheenaihe

"Kyllä anopilla meni sanat sekaisin" – suomalaiset pariskunnat paljastavat noloimmat seksimokat

Kuvituskuva

Johanna Erjonsalo

Kukapa ei olisi joskus mokannut seksin aikana? Aiheeseen on nyt tarttunut Kaalimato.com, joka selvitti, ovatko suomalaiset kokeneet seksiin liittyviä mokia ja millaisia ne ovat olleet.

Eniten seksimokia kertovat kokeneensa 25–34-vuotiaat sekä 35–44-vuotiaat suomalaiset. Vain 45–54-vuotiaiden sekä 65–70-vuotiaiden joukossa on vähemmän seksimokia kokeneita kuin heitä, joiden kohdalle mokia ei ole lainkaan sattunut.

– Käsite ”seksimoka” on subjektiivinen ja se saattaa tarkoittaa hyvinkin eri asioita eri ihmisille. Nuorempi sukupolvi on kenties avoimempi kertomaan sattuneista kommelluksista tai vanhempi sukupolvi ei tulkitse hauskoja kömmähdyksiä varsinaisiksi mokiksi. Nuorilla seksikumppaneiden määrä nykypäivänä voi olla suurempi ja kommelluksia sattuu helpommin uuden kumppanin kanssa jo silkasta jännityksen tunteesta johtuen, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen arvelee.

– Mokia sattuu kaikille sukupuoleen ja ikään katsomatta. Naisten seksuaalisuutta on pitkään leimannut tietynlainen siveellisyys, jonka takia seksimokia ei ehkä kehdata vielä tänäkään päivänä myöntää yhtä avoimesti, Lavikainen sanoo.

Kyselytutkimukseen osallistuneet henkilöt saivat jakaa omat ikimuistoisimmat seksikommelluksensa.

– Joskus kunto on loppunut kesken ja erektio lerpahtanut siihen. Pari kertaa myös jommalta kummalta päässyt pieru tai kumppanilta alapääpieru, joka sitten alkanut naurattamaan, mies, 25–34 vuotta kertoo.

– Olimme nykyisen kumppanini kanssa kahdestaan vanhempieni mökillä. Mökillä oli kaksi vanhaa runkopatjaa ja vuodesohva sänkyinä. Yhdistimme runkopatjat yhteen ja päätimme nukkua niissä. Sängyt vähän natisivat ja kun himot heräsivät, niin päätimme siirtyä vuodesohvan päälle. Sohva oli kutenkin vähän epämukavan oloinen ja siinä kiiman tuoksinassa päätimme siirtyä enempää ajattelematta sänkyyn. Takaapäin lykkiessäni sänky retkahti ja yksi sängyn jalka irtosi ja osa jousituksesta petti. Piti keksiä hyvä selitys vanhemmilleni, kun lähdimme, vaikka he varmasti arvasivat kyllä. Emme kuitenkaan antaneet tapahtuman häiritä ja saimme aktin kuitenkin suoritettua loppuun, nimimerkki Mtech, mies 26 vuotta ja nainen 32 vuotta paljastavat.

Mokiin kuuluvat myös väärään aikaan huoneeseen pelmahtaneet sukulaiset sekä vammat.

– Oltiin mieheni vanhemmilla yökylässä, nukuttiin niiden vanhassa talossa. Silloin, kun himo yltyy, niin sitä ei pidä pidätellä. Päivällä ajateltiin mennä vanhalle talolle sänkypuuhiin, kun kesken kaiken miehen äiti pamahti paikalle ja pyysi kahville. Kyllä anopilla meni sanat sekaisin ja loppu päivä oltiin kaikki vähän vaivautuneit, nimimerkki Väärä aika, nainen 29 vuotta ja mies 36 vuotta kertovat.

– Kerran oikein kiihkeästi miehen päällä ratsastaen, mies juuri laukeamassa ja niin minäkin. Siinä tulemisen kouristeluissa kumpikaan ei tajua mitään, mutta "alas tullessa" selviää, että ratsastin vähän liiankin raivokkaasti: miehen frenulum napsahti poikki! Siitä seurasi kahden viikon seksitauko, että rakas valtikka parantui entiseen kuntoon, nimimerkki Yours truly, nainen 25 vuotta toteaa.

Frenulum on peniksen alapuolella oleva ihopoimu, joka kiinnittää esinahan terskaan.

Seksuaaliterapeutin vinkit noloista tilanteista selviytymiseen

1. Rauhoita oma mielesi. Seksiin ei ole käsikirjoitusta, eikä kahta samanlaista seksikokemusta ole olemassa. Älä siis luo liian tarkkoja ennakkomielikuvia siitä, miten lemmenhetken tulisi hetki hetkeltä edetä. Suunnittelemattomuus antaa tilaa epäonnistumisille ja kömmähdyksille omassa mielessä.

2. Huumori pelastaa paljon – sanoita siis kömmähdys ääneen! Kun mokaa ei pyri peittelemään, tilanne hälvenee ja siitä muodostuu yhteinen hauska kokemus.

3. Keskustele seksin jälkeen kumppanisi kanssa tilanne rauhassa läpi. Voit aloittaa kertomalla, että kyseinen sattumus nolottaa sinua. Puhuminen helpottaa oloasi ja lähentää sinua kumppanisi kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu