Puheenaihe

Autoilijat ihmettelevät, miksi moottoritien nopeusrajoitus vaihtelee oudosti – syyksi paljastuivat EU-pomot

Koivukylän liittymästä Helsingin suuntaan nopeus voi vaihdella satasesta kahdeksaankymppiin EU-puheenjohtajakauden aikana.

Sauvo Jylhä

Tuusulanväylän Ruskeasannan Shellin kohdalla autoilijoita on kummastuttanut nopeusrajoitusten vaihtelu viime päivien aikana. Erikoisella järjestelyllä on syynsä. Aina ei voi päästellä satasta.

Liikenneturvallisuusvastaava Marko Kelkka Uudenmaan Ely-keskuksesta kertoo, että kyseessä on poikkeusjärjestely, jota käytetään EU-puheenjohtajakaudella, kun kokoussaattueet kulkevat lentoaseman ja Helsingin keskustan välillä, ja poliisin pitää tarvittaessa pystyä pysäyttämään liikenne Tuusulanväylällä.

– Tuolloin pohjoisesta tultaessa Tuusulanväylän nopeusrajoitus lasketaan Koivukylänväylän ja Kehä III:n välillä 80 kilometriin tunnissa turvallisuuden parantamiseksi. Muina aikoina Kehä III:n pohjoispuolella pyritään pitämään normaali sadan kilometrin rajoitus.

Suomen kolmas kausi EU-puheenjohtajana alkoi heinäkuussa. Puheenjohtajuus kiertää vakiintuneessa järjestyksessä EU-maiden kesken ja vaihtuu puolivuosittain.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu