Puheenaihe

Kysely paljastaa: Suuri osa iäkkäistä kuljettajista on ollut epävarma ajokunnostaan

Liikenneturvan kyselystä käy ilmi, että moni ikäkuljettaja miettii ajokuntoaan. Kuvan henkilö ei liity juttuun.

Arkisto/Repo Anne

Joka kolmas iäkkäämmistä kuljettajista on ollut epävarma ajokunnostaan väsymyksen takia. Tieto käy ilmi Liikenneturvan Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.

Kyselystä selviää, että jopa yhdeksän kymmenestä ikäkuljettajasta miettii ajokuntoaan. Useimmiten ajokuntoa pohditaan väsyneenä tai kun ajokeli on huono.

Kysely tehtiin viime syksynä ja siihen vastasi 790 65–84-vuotiasta. Vastanneista 643 oli autoilevia.

Liikenneturvan mukaan noin kymmenen prosenttia kuljettajista on huomannut vasta ajamisen jälkeen ajokuntonsa olleen niin heikentynyt, että ajaminen olisi ehkä kannattanut jättää väliin. Miehet miettivät ajokuntoaan hieman naisia harvemmin.

Liikenneturva muistuttaa, että oman olotilan tarkastelu on tärkeää jokaiselle. Ajokuntoon vaikuttavat väsymys, lääkkeet, päihteet, osa sairauksista ja jopa voimakkaat tunnetilat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Marjatta Karppinen, 90, on autoillut vuodesta 1946 ilman yhtäkään sakkoa – 20 autoa, lukuisia työkoneita ja tiettävästi Keravan vanhin ajokortti30.5.2019 20.00
Ajokorttilaki muuttui kesäkuussa – ajokiellon määrää nyt poliisi17.7.2019 20.15
Tältä tuntuu, kun kortti lähtee 83-vuotiaana – Poliisi keskeytti Ketosen ajon, kun hän ei nähnyt nopeusmittaria19.2.2019 20.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu