Puheenaihe

Erottajalla kaikille avoin yleisöjuhla – ruotsalaistaiteilijan neliosainen veistos paljastetaan

Havainnekuva suunnitteluvaiheesta. Alun perin kerrotun mukaan teoksen piti valmistua jo syksyllä 2017, mutta Erottajalla on ollut käynnissä peruskorjaus.

Kaksi maata - yksi tulevaisuus

Ruotsalaistaitelija Eva Langen teos Usko Toivo Rakkaus paljastetaan 13. syyskuuta Erottajalla. Kaikille avoin avajaistilaisuus alkaa kello 15.

Tilaisuuteen osallistuvat muun muassa Ruotsin ja Suomen pohjoismaisesta yhteistyöstä vastaavat ministerit Ann Linde ja Thomas Blomqvist sekä Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Kivekäs.

Iltaohjelma alkaa kello 17 ja jatkuu kello 21.30 saakka. Esiintyjinä ovat muun muassa Jore Marjaranta, Rajaton, Anna Järvinen, Patrik Isaksson ja Jennie Storbacka.

– Taideteoksen paljastustilaisuus ja ohjelma sen jälkeen ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Toivomme, että mahdollisimman moni pääsisi juhlimaan uutta taideteosta, peruskorjattua Erottajaa sekä Suomen ja Ruotsin välisiä vahvoja siteitä, Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman sanoo.

Eva Langen taideteos on osa Kaksi maata – yksi tulevaisuus taidehanketta, jonka Hanasaaren ruotsalais–suomalainen kulttuurikeskus on hallinnoinut ja joka nostaa esille Suomen ja Ruotsin satoja vuosia jatkuneen yhteyden sekä tämän päivän monipuolisen yhteistyön.

Taideteos koostuu neljästä graniitti- ja teräsveistoksesta. Rahoitus on kerätty suomalaisilta ja ruotsalaisilta säätiöiltä, rahastoilta, yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä.

Hankkeen tavoitteena on ollut luoda sekä Helsinkiin että Tukholmaan pysyvä julkinen taideteos. Suomalaistaiteilija Marja Kanervon teos julkistettiin Tukholman Engelbrektsplanilla elokuussa 2017. 

Paljastustilaisuuden jälkeen Langen taideteos lahjoitetaan Helsingin kaupungille ja liitetään Helsingin taidemuseon HAMin kokoelmiin.

Lue myös: Maailman rauhaa ja Miina Äkkijyrkän lehmiä uhkaa ajolähtö – Helsinki pohtii Moskovalta saadun 6,5-metrisen järkäleen paikkaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Miksi Erottajanaukion rakennustyö kestää Helsingissä 515 päivää, kun New Yorkin pilvenpiirtäjä valmistui 410 päivässä? – Näin projektipomo oikoo vertailua11.3.2019 11.21
Tällainen taideteos on tulossa keskelle Helsinkiä – "Kuvaa Suomen ja Ruotsin välisen vuorovaikutuksen monimuotoisuutta"23.9.2016 15.38
Neljän veistoksen moderni taideteos hyväksyttiin ydinkeskustaan27.9.2016 12.12
"Suomen suurin liikkuva taideteos" – Jani Leinonen teki poisheitetystä ruoasta taidetta1.3.2019 11.40
Rouville tuli visio puutarhakulttuurin keskuksesta – hankkivat kartanon kukkien kasvatukseen12.5.2019 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu