Puheenaihe

Helsinkiläispäiväkodissa ollut sisäilmaongelmia yli 10 vuotta, väistötiloja alettiin vasta etsiä – "Julkisuus on ainoa asia joka tähän auttaa"

Päiväkoti Himmeli on vihdoin saamassa väistötilat. Sisäilmaongelmia rakennuksessa havaittiin jo vuonna 2008.

Sanna Jompero

– Julkisuus on ainoa asia, joka tähän auttaa. Hienoa, että asialle vihdoin tehdään jotakin.

Näin toteaa Helsingin Uutisille päiväkoti Himmelin rakennuksessa työskentelevä nimettömänä pysyttelevä lähde.

Päiväkotilasten vanhemmat saivat viime viikolla huokaista helpotuksesta, kun kaupunki tiedotti, että Töyrynummella sijaitsevalle päiväkodille etsitään korvaavia tiloja.

– Onhan se hyvä, että lapset pääsevät pois huonoista tiloista, mutta asiat etenevät todella hitaasti. Tilat on tiedetty purkukuntoisiksi jo pari vuotta, sanoo päiväkotia käyvän lapsen isä Marko Stenman.

Stenman on käynyt apulaispormestari Pia Pakarisen avoimilla Facebook-sivuilla kantaaottavaa keskustelua päiväkodin tilanteesta.

Stenman kiittelee Himmelin henkilökuntaa, mutta toteaa, että ”Harmi vaan, että Himmelin päiväkoti on aivan homeessa”.

– Sitten kun tulee tarpeeksi painostusta, niin alkaa tapahtua, Stenman toteaa Helsingin Uutisille.

Päiväkodin vanhempaintoimikunta luovutti viikko sitten kaupungille kirjeen, jossa se vetosi pikaisesti väistötilojen saamiseen.

Kaupunki järjesti elokuussa tiedotustilaisuuden, jossa vanhemmat kertoivat lastensa oireilusta.

Himmelin väistötilat tulevat todennäköisesti sijaitsemaan Suutarilan ala-asteen vieressä Seulastentiellä. Aikataulusta ei ole vielä tietoa.

Päiväkodin vararehtori Riku Grundström ei halua ottaa tilanteeseen kantaa, vaan kehottaa olemaan yhteydessä kaupungin sisäilma-asiantuntijaan Anna Keskiseen.

– Tarkka aikataulu ei väistötilojen osalta ole valitettavasti vielä selvillä. Väistöön siirrytään mahdollisimman pikaisesti, Keskinen vastaa sähköpostitse.

Nykyisen rakennuksen kohtalosta ei kaupunki ole vielä Keskisen mukaan ole tehnyt päätöksiä.

– Paluu vanhaan päiväkotirakennukseen on kuitenkin hyvin epätodennäköistä.

Vielä viime viikolla päiväkodin ilmanvaihtoa paranneltiin. Rakennuksessa on kesän aikana ollut sisäilmaa puhdistavia laitteita. Sisätiloja on ylipaineistettu. Päiväkotiin asennetaan lähiaikoina mittauslaitteita, joilla seurataan tilojen sisäilmaolosuhteita.

Päiväkoti on viime vuosina saanut useaan kertaan kyseenalaista julkisuutta sisäilmaongelmiensa vuoksi. Vanhemmat ovat olleet asiassa äänessä, sillä osa lapsista ja henkilökunnastakin on saanut oireita.

Päiväkodissa havaittiin sisäilmaongelmia ensimmäisen kerran jo vuonna 2008.

Kesällä valmistunut kaupungin teettämä kuntoraportti toteaa rakennuksen kunnon surkeaksi. Rakennusta suositellaan purettavaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu