Puheenaihe

Itä-Helsingin liikuntahallin idea tulee Aasiasta – "Singaporessa otetaan huomioon myös vanhemmat ja heidän kaipaamansa palvelut"

Myllypuron uutta liikuntahallia on suunniteltu osoitteeseen Ratasmyllynkuja 3. Havainnekuvan alaosassa on nykyinen jäähalli.

K Oy Helsingin Liikunta- ja Voimistelusali

Myllypuron jäähallin viereen suunnitteilla olevan uuden liikuntahallin (HU 28.8.) rakentamisen taustalla on puute etenkin telinevoimistelutiloista.

Helsingin Liikunta- ja voimistelusali -kiinteistöosakeyhtiön omistajiin kuuluva Mika Mäkeläinen kertoo harrastajamäärien nousseen viime vuosina niin paljon, että uudet tilat ovat elinehto liikuntaseurojen toiminnalle ja kasvulle. Hänen saamien tietojen mukaan pk-seudun kaupungit eivät tule jatkossa rakentamaan juurikaan liikuntatiloja voimistelijoille.

Idea liikuntahallin rakentamiselle syntyi Singaporessa.

– Asuin Singaporessa pari vuotta lasteni kanssa, jotka kävivät voimisteluhallissa kerhossa. Hallin suunnitelmissa oli otettu huomioon myös vanhemmat ja palvelut, joita he voisivat käyttää sillä välin, kun lapset ovat harrastamassa. Hallissa oli hyvät odotustilat, kahvilat, etätyöpisteet ja monta hienoa asiaa. Yli sukupolvirajojen osallistuminen tukee lasten harrastusta, Mäkeläinen sanoo.

Mitkä Singaporen palveluista pystytään toteuttamaan Helsingissä?

– Suomessa hallit voivat olla ahtaissa väestötiloissa, ja sosiaalisiin tiloihin ei ole panostettu. Vanhemmat odottavat käytävillä tai autoissaan. Haluan luoda halliin mahdollisuuksia jatkaa työpäivää tai järjestää mielekästä tekemistä vapaa-ajalle, Mäkeläinen kertoo.

– Kokonaisvaltaisempana hankkeena on rakentaa halleja lisää. Silloin korostuu ympärivuorokautisen käytön suunnittelu.

Mika Mäkeläinen on tavannut ihmisiä noin 20:stä voimisteluseurasta.

– Suurin osa heistä on ilmaissut kiinnostuksen uusiin harjoittelutiloihin. Harrastustoiminnan lisäksi hallissa pystytään järjestämään esimerkiksi eri voimistelulajien kilpailuja.

Voimisteluseura Kiepin noin 850 jäsentä harjoittelevat tällä hetkellä Töölön Kisahallissa, Myllypuron Liikuntamyllyssä sekä muutamilla kouluilla.

Seurakoordinaattori Tytti Tuunainen tietää, että tilaongelmat koskevat kaikkia seuroja, koska ne jakavat samat harjoittelutilat.

– Meillä on tosi ahdasta. Myllypuron uusi voimisteluhalli toisi toivottavasti paremmat ja turvallisemmat olosuhteet. Kun miettii Kisahallia, niin kaikki lajit ovat samassa tilassa ja meluhaitat ovat valtavat.

Alkuvaiheessa Myllypuroon on tarkoitus rakentaa noin 3600 neliön halli. Sitä olisi mahdollisuus laajentaa myöhemmin 1400 neliön monitoimisalilla.

– Kiinnostus on ollut nyt niin suurta, että arvioimme, rakennettaisiinko kaikki kerralla, Mäkeläinen sanoo.

Voimisteluhalli

Taustalla nimekäs yrittäjä

Mika Mäkeläisen lisäksi halliyhtiöön kuuluu yrittäjä Antti Korpela. Mäkeläinen tunnetaan muun muassa Taivas + helvetti -kirjan kirjoittajana ja kustantajana.

Työt Myllypurossa on tarkoitus aloittaa ensi vuoden alussa. Tätä ennen vaaditaan muun muassa kaupunginvaltuuston hyväksyntä tontin vuokraamiselle.

Suunnitelman mukaan halli avataan syksyllä 2020 tai alkuvuodesta 2021.

Rakentaminen maksaa arviolta 4,75 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uusi voimistelu- ja liikuntahalli Myllypuroon – tilojen puute estää telinevoimistelun kasvun Helsingissä26.8.2019 17.25
Helsinkiin suunnitellaan isoa monitoimihallia – voimistelijoiden hartaasti toivoma hanke nytkähti eteenpäin14.3.2018 19.40
Jari Mönkkösen unelma toteutui Helsinkiin: taitoharjoittelua eri ikäisille – varasto muuttui urheiluhalliksi21.8.2018 20.15
Liikuntahalli julkaisi lenkkarivarkaudesta epäiltyjen kuvat seinällä – Poliisi tyrmää: "Valvontakameran kuva ei todista, että rikos olisi tapahtunut"22.5.2019 06.45
Telinevoimistelun tilapula jatkuu Helsingissä – onko näistä hankkeista apua?23.1.2018 19.10
Äiti purkaa kiukkuaan lapsen harrastuksen tilapulasta Hesarissa – "Kaikki eivät halua höntsäliikkua, vaan nauttivat kilpailemisesta"22.5.2018 18.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu