Urheilu

"Tärkeä pelaaja ennemmin kuin myöhemmin" – suomalainen NHL-lupaus kerää kehuja

Winnipeg Jets päätti omalta osaltaan jääkiekon NHL-liigan nuorten pelaajien turnausurakkansa maanantaina. Ottawa Senators kukisti Winnipegin jatkoajalla 2–1.

Winnipegin saldoksi tuli yksi voitto, yksi tappio ja yksi jatkoaikatappio. Jetsin riveissä pelasivat turnauksen aikana ykköskierroksen varaukset Ville Heinola ja Kristian Vesalainen sekä varaamattomana pelaajana NHL-sopimuksen saanut hyökkääjä Joona Luoto.

– Heinola on todella fiksu pelaaja. Pidän hänestä todella paljon. Hänestä tulee tärkeä pelaaja Jetsille ennemmin kuin myöhemmin. Hänessä on vähän samaa kuin (Winnipegin tärkeä NHL–puolustaja) Josh Morrisseyssa, Jetsin nuoria pelaajia turnauksessa valmentanut Pascal Vincent kehui seuran verkkosivuilla.

Vesalaisen osalta odotukset olivat sen sijaan korkeammalla.

– Olen nähnyt tätä ennenkin hänenlaistensa kavereiden kanssa. He haluavat tietenkin pelata hyvin, mutta heidän ajatuksensa ovat jo Winnipegissä isojen poikien luona (tällä viikolla alkavalla Jetsin varsinaisella harjoitusleirillä), Vincent sanoi.

– Vesalainen yritti tehdä niitä pieniä asioita. Hän tuli puolustukseen kovaa ja pelasi mailalla hyvin. Mutta odotamme häneltä enemmän hyökkäyspäässä. Hän ei varmaan itsekään tykännyt siitä osasta peliään. Hän taisi yrittää olla enemmän kokonaisvaltainen pelaaja ja arvostan toki sitä, Vincent jatkoi.

Luoto sai positiivista palautetta.

– Pidin Luodosta. Hänen ensimmäinen ottelunsa oli hyvä, hän oli yksi positiivisista pelaajista. Eilen (sunnuntaina) hän käytti hyvin mailaansa, tappoi hyvin jäähyjä, blokkasi laukauksia ja käytti nopeuttaan keskialueella, Vincent kehui 21-vuotiasta suomalaislaituria ennen maanantain ottelua.

Winnipegin varsinainen harjoitusleiri käynnistyy tällä viikolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu