Puheenaihe

Twitter sekosi Rinteen rahahöläytyksestä – "Postiverolla posti kerran viikossa kotiin ja nurmikot leikataan"

Manfred Matthes iloitsi, kun Postin Jere Juurinen hurautti nurmikon sileäksi kädenkäänteessä vuonna 2016.

Aki Hast / Arkisto

Pääministeri Antti Rinne (sd.) pisti taas torstaina lusikkansa Postin työehtosoppaan ehdottamalla, että ne joiden palkkaa alennettaisiin, saisivat lohdutuksena tuntuvan kertakorvauksen.

Rinne lausui ehdotuksensa kommentoidessaan Helsingin Sanomien tietoa, että Posti kaavailee suurten palkanalennusten ulottamista jopa 8 000 työntekijäänsä.

Rinteen ehdotus sai Twitterin kiehumaan.

 

Kokoomuksen ex- talouspoliittinen neuvonantaja Ville Valkonen laskeskeli, että jos 8 000 työntekijälle maksettaisiin kertakorvauksena esimerkiksi 5 000 euroa, se maksaisi valtiolle 40 miljoonaa euroa.

– Saavatko myös muiden valtionyhtiöiden työntekijät viisi tonnia? Entä kaikki yksityisen puolen työntekijät veronkevennyksen, hän peräsi.

Useampikin henkilö ehdotti ratkaisuksi postiveroa. – Ei tulis näitä jatkuvia julkisuusongelmia, Tuomas Huikkola perusteli.

– Postivero tulossa. Pidetään kaikki 4 300 työntekijää hoitamassa yleispalveluvelvoitetta: Posti kerran viikossa kotiin ja nurmikot leikataan! Jos ei nurmikkoa, postihenkilö keittää asiakkaalle kahvit, Jammu Saloniemi visioi.

 

Rinteen rooli aiheutti hämmennystä. – Sinun pitäisi päättää, oletko pääministeri vai ay-pomo? Nyt roolit menevät rakkaasti sekaisin eikä se ole kenellekään hyväksi, Kimmo Linna varoitti.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen oli ymmällään:

– Todellakin vielä 7.9. pääministeri lupasi että postinjakajien palkkoja ei leikata. Nyt muutamaa päivää myöhemmin hallitus on valmis leikkaamaan.

Moni kaivoi muististaan Rinteen lausahduksen Kauppalehdestä 18.2. 2016.

– Kun poliitikot lähtevät sotkeutumaan työmarkkinoihin, niin yleensä syntyy sutta ja sekundaa, Rinne totesi tuolloin.

Elinkeinoelämän johtava asiantuntija Jukka Manninen pohdiskeli jääviyskysymyksiä:

- Sitä tässä mietin, että kun PAU on rahoittanut esimerkiksi sdp:tä ja sdp:läisiä ehdokkaita (kuten Rinteen vaimoa 2015), niin onkohan kauhean järkevää pääministeriltä (sd) aktiivisesti osallistua tähän?

Ymmärrystäkin Rinne sai osakseen.

– Posti haluaa käytännössä irtisanoa työntekijänsä ilman irtisanomisperustetta ja toteuttaa yhtiössä "väestönvaihdon". Tässä täytyy maan hallituksenkin olla hereillä, bloggari Jouni Snellman huomautti.

– Kuka maksaa vuokrat, asuntolainat? Kuka ostaa suomalaisia tuotteita tai palveluja jos palkkoja halpuutetaan, parahti Topi Saksala, postipoika Stadista.

– Rahallinen kertakorvaus lohduttaa vain hetken, kun ansiotason lasku puolestaan olisi pysyvä, Laura Tuominen totesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu