Puheenaihe

Vantaa nokittaa korottamalla sosiaalityöntekijöiden palkkaa Helsingin vanavedessä – näin suuri korotus napsahtaa lokakuussa

Esimerkiksi lastensuojelun sosiaalityöntekijän palkka nousee korotuksen myötä.

Arkisto/Katja Juurikko

Sosiaalityöntekijöiden palkat nousevat Vantaalla 1. lokakuuta lähtien 250 eurolla. Esimerkiksi lastensuojelun sosiaalityöntekijän palkka on korotuksen jälkeen 3 567 euroa.

Tehtäväkohtaisen palkan päälle tulee kokemuslisä, joka on työkokemuksen mukaan 0–8 prosenttia.

Helsinki teki Vantaan nyt tekemää korotusta vastaavan lisäyksen sosiaalityöntekijöiden palkkoihin elokuussa.

 

Nyt tehtävä palkankorotus koskee täyttä viikkoaikaa tekeviä niin uusia rekrytoitavia kuin jo työsuhteessa olevia sosiaali- ja terveystoimen sosiaalityöntekijöitä sekä johtavia sosiaalityöntekijöitä ja esimiehiä. Palkankorotus koskee sekä vakituisia että määräaikaisia työsuhteita.

 

Sosiaalityöntekijöiden saatavuudessa on valtakunnallisia ongelmia ja valtakunnalliset työvoimapulan ratkaisuyritykset ovat olleet sangen vaatimattomia.

– Yliopistoista valmistuu vuosittain valtakunnallisesti vain alle 200 sosiaalityöntekijää, kun pelkästään pääkaupunkiseudulla vaje on huomattavasti suurempi. Tilanne on huolestuttava ja vaatii nopeita ratkaisuja sosiaalityön maisteriopintojen aloituspaikkojen voimakkaaseen lisäämiseen pääkaupunkiseudulla, sanoo Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

– Palkkakilpailu ei ole ratkaisu sosiaalityöntekijöiden rakenteelliseen saatavuusongelmaan. Tarvitsemme valtakunnallisesti lisää sosiaalialan ammattilaisia, hän jatkaa.

 

Laki sosiaalihuollon ammattihenkilöistä toi sijaiskelpoisuuteen liittyviä tiukennuksia. Kunnat eivät tiukentuneiden koulutusvaatimusten vuoksi saa sijaisia sosiaalityöhön. Kunnat ovat huolissaan sosiaalityöntekijöiden kuormittumisesta etenkin henkilöstön vaihtuvuuden takia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Palkka jatkossa 3600 e/kk – Helsinki yrittää ratkaista huutavaa työvoimapulaa, monen ammattilaisen ansio nousee21.8.2019 10.30
Helsinki palkkaa uusia palomiehiä, sosiaalityöntekijöitä sekä toimeentulotukipäätösten käsittelijöitä8.12.2018 08.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu