Puheenaihe

15-vuotias uhkasi 13-vuotiasta seksikuvien levittämisellä – vankeustuomio koventui

Nuoret törmäävät seksuaalissävytteisiin viesteihin sosiaalisessa mediassa. Jutun tapauksessa kyseessä oli Instagram-sovellus, ei kuvan WhatsApp, eikä kuvan viestit liity tapaukseen. Arkistokuva.

Helena Nyman

15-vuotias poika esiintyi tyttönä ja lähestyi 13-vuotiasta nuorta Instagram-sovelluksessa. Pojalla oli hallussaan seksuaalissävytteisiä kuvia nuoresta, joiden avulla hän sai kiristettyä 13-vuotiasta kuvaamaan ja lähettämään seksuaalissävytteisiä kuvia hänelle.

Ensimmäiset kuvat olivat päätyneet pojan haltuun jotakin toista kautta. 13-vuotias oli kuvannut ylävartaloaan ja sukupuolielimiään sen pelossa, että poika lähettää hallussaan olevia kuvia muille.

Uhkailun vuoksi nuori oli myös lähettänyt itsestään ja 13-vuotiaasta ystävästään kuvatallenteita, joissa he esiintyvät sukupuolielimet paljaina ja ovat seksuaalisessa kanssakäymisessä keskenään.

Helsingin hovioikeus tuomitsi 15-vuotiaan pojan tiistaina viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen muun muassa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä nuorena henkilönä ja pakottamisella seksuaaliseen tekoon.

Aiemmin Helsingin käräjäoikeus oli tuominnut pojan kolmen kuukauden ehdolliseen rangaistukseen, mutta syyttäjän valituksen johdosta asia eteni hovioikeuteen.

Hovioikeus katsoi, ettei 13-vuotias nuori olisi ilman 15-vuotiaan pojan uhkauksia lähettänyt kuvia hänelle. Kuvien lähettely oli kestänyt melko pitkään ja hovioikeus katsoi, että se oli aiheuttanut 13-vuotiaalle nuorelle kärsimystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu