Puheenaihe

Paljasjalkapuisto ja grillipaikkoja – helsinkiläiset äänestävät miljoonista euroista kaupunkinsa hyväksi

Helsinkiin on nyt ideoitu puisto, joka olisi tarkoitettu paljain jaloin käveleville.

Arkisto / Päivi Tuovinen

Lokakuussa alkaa äänestäminen Omastadi-rahojen käyttökohteista Helsingissä. Riihikuivaa on käytössä kaikkiaan 4,4 miljoonaa euroa. Omastadi toteuttaa osallistuvaa budjetointia, eli Helsinki avaa vuosittain 4,4 miljoonaa euroa budjetistaan, ja asukkaat saavat päättää, mihin rahat käytetään.

Nyt ollaan äänestysvaiheessa, jossa on mukana yli 300 suunnitelmaa sekä arviota niiden toteutukseen tarvittavista määrärahoista. Äänestää voivat kaikki tänä vuonna 12 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat helsinkiläiset.

 

Suunnitelmat ovat jo nähtävissä netissä. Koko Helsinkiä koskevista suunnitelmista eniten kommentteja on kerännyt suunnitelma tavarankierrätyspisteistä ympäri kaupunkia esimerkiksi kirjastojen ja koulujen yhteyteen. Myös paljain jaloin käveltäväksi suunniteltu puisto ja mielenterveyden kohtaamispaikka Oodiin ovat paljon kommentoituja ideoita.

Alueellisista suunnitelmista on kommentoitu paljon esimerkiksi suunnitelmaa vapaa-ajantilasta Katajanokan ja Kruununhaan nuorille. Suunnitelman mukaan Katajanokalta puuttuu käytännössä kokonaan nuorille soveltuvat, matalan kynnyksen oleskelutilat. Myös Kruununhaan nuoret voisivat käyttää Katajanokan nuorisotilaa.

 

Huomiota on saanut paljon suunnitelma grillikatoksista Laajasaloon, Herttoniemenrantaa ja Kivinokkaan. Myös Uutelan palstaviljelyalueen kunnostaminen kukoistavaksi on saanut huomiota, samoin kuin tyhjillään olevan Vuosaaren Nordsjön kartanon saaminen asukkaiden käyttöön ja kesäteatteripaikka Vuosaareen.

Suunnitelma kuntoportaista Alppikylänhuipun rinteeseen ja grillipaikasta portaiden yläpäähän keskusteluttaa myös, samoin kuin ideat Tapaninvainion rantapuiston kehittämisestä ja yhteisötyöntekijän palkkaamisesta Jakomäkeen.

Oulunkylän Itsenäisyydenpuiston ulkoliikunta- ja piknikpaikka on herättänyt huomiota, samoin kuin idea opastetusta ulkoilureitistä Mätäjoen varrelle.

 

Kaupunki sai liki 1 300 ehdotusta, joista yli 800 arvioitiin toteuttamiskelpoisiksi. Keväällä asukkaat ja kaupungin asiantuntijat jalostivat työpajoissa ja Omastadi-nettialustalla osan ideoista suunnitelmiksi, joille laskettiin kustannusarviot.

Omastadissa voi äänestää kahden eri määrärahan käytöstä: valitsemallaan asuinalueella ja koko Helsingissä. Äänestäjä pääsee budjetoimaan kullakin alueella käytettävissä olevan määrärahan oman tärkeysjärjestyksensä mukaan, eli voi kannattaa useampaa kiinnostavaa suunnitelmaa.

Äänestää voit omastadi.hel.fi-verkkosivulla tai äänestyspisteissä. Kaupunki on sitoutunut toteuttamaan äänestyksessä menestyneimmät suunnitelmat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsinkiläiset keksivät yli 400 ideaa kaupunkinsa parantamiseksi – "Korkeampia penkkejä lonkkavikaisille"2.7.2019 20.15
Tapanilan juna-aseman silta saamassa korotetut kaiteet – "Jos pystyy jonkun hengen pelastamaan, niin kannattaa se toteuttaa"16.2.2019 10.15
Huvilat päästettiin huonoon kuntoon – nyt kaupunki myy niitä, eikä myynti-ilmoitus välttämättä houkuttele: "Homeessa"25.8.2018 08.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu