Makumaailma

Elannon entinen kauppa tarjoilee nyt laatuburgereita pientaloalueen keskellä – "Oli vankka usko siihen, että tällä alueella tarvitaan ruokaravintolaa"

Riitta Kuosmanen ja Pekka Tiihonen uskovat hyvän ruuan tuovan asiakkaita.

Jussi Vehkasalo

Torpparinmäessä Lainlukijantien ja Asessorintien kulmassa on entinen Elannon kaupparakennus, jossa nyt sijaitsee Kulma Keittiö & Baari.

– Tässä loosin kohdalla oli ennen kaupan maitokaappi, ravintoloitsija Riitta Kuosmanen tietää kertoa.

Hän omistaa ravintolan miehensä Kosti Miinalaisen kanssa, omistajiin lukeutuu myös keittiöstä vastaava Pekka Tiihonen.

– Kosti oli avaamassa ensimmäistä tähän liiketilaan perustettua ravintolaa nimeltä Roy Bean vuonna 1995.

Edellinen ravintola liiketilassa oli nimeltään Toppari.

Liikehuoneisto on ollut Kuosmasen ja Miinalaisen omistuksessa jo kymmenisen vuotta, ja kun edelliset ravintoloitsijat halusivat lopettaa, päätti kaksikko perustaa liiketilaan oman ravintolan.

– Meillä on vankka usko siihen, että tällä alueella tarvitaan ruokaravintolaa, sanoo Kuosmanen pientalovaltaisesta Torpparinmäestä.

5551314-n.jpg

Rotuburgerin ytimessä on Finn Angus -pihvijauheliha. Kuva: Jussi Vehkasalo

Keväällä 2018 auennut Kulma saa nimensä sijainnistaan tienristeyksessä.

– Järjestimme nimikilpailun Facebookissa, kun teimme täällä vielä remonttia. Asiakaskunta tulee tietysti tästä lähistöltä, mutta myös kauempaa. Nykyään lähdetään etsimään ruokapaikkoja kauempaakin, Kuosmanen kertoo.

– Niin, tännehän on elämys jo tullakin, Tiihonen toteaa.

Ravintolan syksyyn kuuluu menu, jossa on paljon metsän makuja.

– Kotimaisia sieniä, juureksia, riistaa ja marjoja. Kaikkea mitä metsästä löytyy, Tiihonen jatkaa.

Listalle oli suunnitteilla esimerkiksi peuraa jossakin muodossa alkuruuaksi.

– Pääruuaksi tulee tuhdinmakuista hirvipataa juuresmuusilla.

5551315-n.jpg

Riitta Kuosmanen ja Pekka Tiihonen loosissa, joka on rakennettu Elannon entisen kaupan maitokaapin kohdalle. Kuva: Jussi Vehkasalo

Sienipasta oli myös kehitteillä. Listalta löytyy myös ruokia vegaanisille syöjille.

– Suosituin annoksemme on Kulman rotuburgeri. Pihvi on Finn Anguksen lihaa, lisäksi siinä on briossisämpylä, sahticheddaria, savuchilimajoneesia, tuorekurkkua, marinoitua punasipulia ja ranskalaiset talon ketsupilla.

5551299-n.jpg

Pekka Tiihonen, Riitta Kuosmanen ja Markku Laaksonen ravintolan edustalla. Rakennus on aikanaan ollut Elannon kauppa. Kuva: Jussi Vehkasalo

Ravintolan sisustuksessa on hyödynnetty suosittua Facebookin Ravintolakirppis-ryhmää.

Sieltä löytyy kaikenlaista tarvittavaa ravintolan kalustamiseen.

– Nämä baarijakkarat ovat olleet Helsinki-Vantaan lentoaseman viinibaarissa. Mustat tuolit ovat Verkkokaupan kahvilan entiset tuolit, Kuosmanen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tästä syystä asiakkaat jättävät tippiä ravintolaan – "Todella rankkaa työtä minimipalkoilla ja epäinhimillisillä työajoilla"13.9.2019 21.10
Kuvat – Rosso sai lähteä Helsingistä retrohenkisen uuden ravintolan alta13.9.2019 10.30
Helsingin parhaana palkittu lähiravintola lopetti – Uusi omistaja aikoo palauttaa legendaarisen ruokapaikan maineen9.9.2019 20.00
Teollisuusalueen salatussa helmessä jopa jonotetaan viikonloppuisin – "Pizzataikina loppui kesken"26.2.2019 20.05
Tähän helsinkiläisravintolaan ei pääse jonon ohi naamavipillä tai edes isolla rahalla – IL: "Mitä vähemmän tuttuja, sen parempi"4.9.2019 18.00
Alepan hyllyt ovat tyhjänä Helsingin lähiössä ja asiakkaita kiukuttaa – "Kyllähän se nostattaa verenpainetta"6.9.2019 10.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu