Urheilu

Tämäkin on nyt todistettu: Esapekka Lappi ajoi rengasrikosta huolimatta toiseksi Turkin MM-rallissa – Toyotan Tänakillekin lohdutuspisteitä

Esapekka Lappi oli paras suomalaiskuljettaja Turkin MM-teillä.

Arkisto/Agata Anttonen

Citroen-talli teki loistavaa työtä rallin MM-sarjan kauden rajuimmassa kisassa Turkissa.

Mestaruustaistelua tuntuvasti tiivistänyt Sebastian Ogier tyylitteli voittoon ja tallikaveri Esapekka Lappi ajoi toiseksi.

Ogier kukisti Lapin lopulta 34,7 sekunnilla. Tilanne oli jäädytetty Citroenin osalta jo lauantain jälkeen, jolloin Ogier ja Lappi olivat karanneet kauas muilta.

– Tätä tarvittiin pysyäkseni mukana mestaruustaistelussa, Ogier alleviivasi WRC:n tv-haastattelussa.

Lappi teki päätöspäivän toiseksi viimeisellä erikoiskokeella ajovirheen, joka söi sekunteja. Sillä ei ollut kuitenkaan käytännön merkitystä. Hän kukisti kolmanneksi ajaneen Hyundain Andreas Mikkelsenin lähes puolella minuutilla.

Draamaa ei tosin puuttunut Power Stageltakaan, jossa Lappi kärsi rengasrikon.

Kauden kolmannen kakkossijan ajanut Lappi pystyi silti hallitsemaan tilanteen mestarillisesti.

– Rengasrikko viimeisellä erikoiskokeella…Onneksi oltiin silti riittävän nopeita. Oikein hyvä, oikein hyvä, Lappi myhäili.

Suninen neljäs, Latvala kuudes: "Raska viionvaihde."

M-Sportin Fordia käskyttävä Teemu Suninen ajoi kisassa neljänneksi 1.35,1 kärjen takana.

– Todella tasainen suoritus. Pystyin pitämään tasapainon yllä vauhdin ja vaikeiden olosuhteiden osalta. Todella iso kiitos tiimille. Mekaanikot tekivät kaikissa huolloissa paljon töitä pitääkseen auton kunnossa.

Tommi Mäkisen johtamalta Toyota-tallilta Turkin kisa sujui mollivoittoisesti teknisten murheiden ja rengasrikkojen vuoksi.

Jari-Matti Latvala ajoi kuudenneksi ja Kris Meeke seitsemänneksi. Hyundain Dani Sordo päätyi lopputuloksissa viidenneksi Sunisen ja Latvalan väliin. Latvala jäi voittajasta lukemat 2.59,1.

– Raskas viikonvaihde. Tärkeintä oli, että ajoimme maaliin. Auto oli vahva, mutta meiltä puuttui jotain. Emme saaneet auton säätöjä tänne mieleiseksi Kreikassa ajetuissa testeissä, Latvala myönsi.

Toyota-tallin ässä Ott Tänak saapui Turkkiin 33 pisteen MM-johdossa, mutta hänen kohtalokseen koitui keskeytys lauantain lenkillä, kun auto ei suostunut enää käynnistymään.

Tänak jatkoi sunnuntaina kisaa Ralli2-säännön turvin ja poimi Power Stager-erikoiskokeelta viisi arvokasta MM-pistettä. Tänakilla on nyt koossa 210 pistettä ja ne riittävät yhä sarjan piikkipaikkaan.

MM-sarjasta on ajamatta enää kolme osakilpailua. Niistä seuraava odottaa vuoroaan lokakuun ensimmäisenä viikonvaihteena Walesissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu