Puheenaihe

Postin hallitus lupaa: työntekijöiden palkat pysyvät entisellään ainakin vuoteen 2022 asti

Posti säilyttää 700 työntekijän palkat vuoteen 2022 saakka.

Aake Roininen

Postin hallitus on päättänyt, että lajittelutoiminnon henkilöstön kokonaispalkka säilyy ainakin vuoteen 2022 tammikuun loppuun saakka.

Työntekijöillä on myös mahdollisuus ansaita nykyistä korkeampaa palkkaa tuotantopalkkion muodossa ensi vuoden huhtikuun alusta alkaen.

– Tällä järjestelyllä takaamme, että kokonaispalkka pakettilajittelussa säilyy ennallaan 31. tammikuuta 2022 saakka. Tavoitteenamme työehtosopimusmuutoksessa pakettilajittelussa on joustavuuden lisääminen. Näin voimme tarjota asiakkaillemme joustavampia palveluita ja varmistaa työpaikkojen säilymisen ja uusien luomisen myös tulevaisuudessa, toteaa Postin Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän johtaja Turkka Kuusisto tiedotteessa.

 

Kuten Posti on aiemmin ilmoittanut, kaikki 700 Postin Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän työntekijää siirtyi syyskuun alusta alkaen vanhoina työntekijöinä Posti Palvelut Oy:hyn. Siirron myötä he noudattavat marraskuun alusta alkaen Teollisuusliiton Jakelua koskevaa työehtosopimusta.

Muutoksella haetaan joustavuutta, jonka myötä lajittelutoiminnoissa voidaan paremmin vastata toimintaympäristön ja asiakastarpeiden nopeaan muutokseen, tiedotteessa kerrotaan.

Verkkokaupassa ja pakettijakelussa kilpailu on erittäin kovaa ja toiminnan on oltava joustavaa, jotta kilpailussa voi pärjätä. Paketti ja verkkokauppa on Postille merkittävä liiketoiminta-alue, josta yhtiö hakee kasvua myös tulevaisuudessa, tiedotteessa mainitaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Talsa: Posti aikoo leikata palkat jopa 8,90 euroon tunnilta – vastuuministeri Paatero ei ota kantaa tes-neuvotteluihin12.9.2019 09.20
"Maa ei pelastu työssäkäyvien köyhien määrää lisäämällä" – Antti Rinteen postilausunnosta repesi riita11.9.2019 10.44
Posti aikoo alentaa jopa 8 000 työntekijän palkkaa – HS: Pääministeri Rinne pohtii rahallista kertakorvausta ryhmään kuuluville11.9.2019 08.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu