Puheenaihe

Kommentti: Olut ja makkara veivät mannan luo

Ensimmäisen kerran kuulin Farougesta hyvältä ystävältäni Kari Likovuorelta, yhdeltä Helsingin todelliselta olutgurulta. Ensimmäisen kerran kuulin häneltä myös Lihaliike Veijo Votkinista.

Vuosi oli 1995, jolloin Votkin perusti oman lihanjalostamonsa, ja Suomi liittyi EU:hun.

Jälkeenpäin olen ajatellut, että intohimoiset oluen ja makkaran ystävät ovat avarakatseisempia ruoan ystäviä kuin ne, jotka nirpistävät nokkaansa oluelle ja makkaralle. Puhumattakaan niistä persoonista, jotka kiihkeästi tiedostavat, mitä syövät ja mitä muiden pitäisi syödä.

Muistan, kun ensimmäisen kerran maistoin Farougen ruokia. Hääpäivän kunniaksi. Suussani sulaa edelleenkin kukkopoika.

Häpeilemättä olen käyttänyt raamatullista sanontaa: Taivaasta satoi mannaa. Tosin mannahan on vain vehnää, mutta kielikuva sointuu kauniisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Klassikkoravintola avattiin uudessa paikassa Helsingissä – sota keskeytti omistajien rantaloman18.9.2019 07.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu