Puheenaihe

Syyskuun lopulla voi tipahtaa kutsu THL:n tutkimukseen – mukaan otetaan 3 000 suomalaista

Suomessa on jo yli miljoona yksinasuvaa. Kuvituskuva.

Arkisto/ Johanna Erjonsalo

Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos THL lähettää syyskuun lopulla 3 000 kutsua yksinasuville satunnaisotannalla Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmästä.

Tutkimukseen valitut henkilöt muodostava pienoiskuvan Suomessa asuvista henkilöistä, kerrotaan THL:n tiedotteessa. Hankkeen johtaja Pia Solin toivoo, että jokainen vastaajaksi valikoitunut vastaisi kyselyyn, koska kutsua kyselyyn ei voi antaa toiselle.

Tutkimus aikoo selvittää, millainen on yksinasuvien suomalaisten mielen hyvinvointi ja elämänlaatu ja millaisia sosiaalisen ja yhteiskunnallisen tuen tarpeita heillä on.

– Yli miljoona ihmistä Suomessa asuu yksin. Tällä hetkellä tiedämme varsin vähän siitä, mitkä tekijät elämässä ja arjessa vaikuttavat yksinasuvien hyvinvointiin, THL:n erityisasiantuntija Nina Tamminen kertoo tiedotteessa.

Tammisen mukaan yksinasuvia on tähän asti tutkittu pääosin ongelmalähtöisesti.

– Uuden tutkimuksen avulla haluamme saada esiin juuri niitä asioita, jotka vahvistavat heidän hyvinvointiaan ja positiivista mielenterveyttään, hän sanoo.

Tutkimuksen kohderyhmä ovat täysi-ikäiset suomalaiset, jotka asuvat vakituisesti Manner-Suomessa. Tutkimus on osa laajempaa, Suomen Akatemian rahoittamaa hanketta yksinasuvien hyvinvointiin liittyen.

– Kutsun saaneilla on tutkimuksen kautta mahdollisuus tuoda omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan esille. Saatuja tuloksia voidaan käyttää muun muassa päätösten tueksi politiikkatasolla, Pia Solin kannustaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu