Puheenaihe

Niina, 24, ponnistaa missikisaan tilitoimistosta – Sara Siepin esimerkki kannusti menemään "mukavuusalueen ulkopuolelle"

Niina Uusi-Autti

Juho Tirkkonen

Jos missille listataan yleisimpiä ominaisuuksia, niin halu olla huomion keskipisteenä lienee yksi niistä.

Siinä mielessä tuore Miss Helsinki -finalisti Niina Uusi-Autti ei ole ihan perinteinen missikandidaatti.

– Viihdyn tosi hyvin itsekseni ja missikiertueella juuri isossa porukassa työskenteleminen on minulle ehdottomasti mukavuusalueen ulkopuolelle menemistä. En muutenkaan halua olla huomion keskipisteenä, vaan olen porukassa tarkkailija.

Ajatus misseydestä on niistä kirkkaista valoista huolimatta aina kiehtonut Uusi-Auttia. Hän kertoo ihailevansa vuonna 2011 Miss Suomeksi valittua Sara Sieppiä.

– Hän vaikuttaa olevan sellainen herttainen ja kiltti persoona, nainen perustelee.

Miss Helsingistä 24-vuotias Uusi-Autti toivoo saavansa uusia työmahdollisuuksia sekä työkaluja kasvaa ihmisenä.

– Toivon, että kilpailun myötä saan uusia kokemuksia ja kykenen kasvamaan myös ihmisenä. Ehkä opin vielä nauttimaan siitä huomiostakin, hän hymyilee.

– Minua kiinnostaa oman somen kehittäminen ja työllistyminen myös sitä kautta. Tykkään somessa näyttää omaa persoonaani.

Tällä hetkellä Uusi-Autti työskentelee kuitenkin tilitoimistossa. Sielläkin häntä on rohkaistu tavoittelemaan haavettaan.

– Pomo on ollut tosi innoissaan ja kannustava. Päädyin hakemaan kisaankin, kun kaksi hyvää ystävääni tsemppasivat minua mukaan.

Miss Helsinki valitaan marraskuussa ja riippuen lopputuloksesta Uusi-Autille saattaa tulla kasapäin uusia velvollisuuksia. Hän ei kuitenkaan ota tulevaisuudesta stressiä tulevaisuudesta.

– Tulevaisuudesta on aina minun mielestäni hirveän vaikea sanoa. En ole sellainen tyyppi, jolla on viiden vuoden suunnitelmat valmiina. Toivon vaan, että saan kisan kautta uusia työmahdollisuuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu