Puheenaihe

Todelliset asiantuntijat maistoivat lähes 150 makkaraa – tässä on Suomen paras grillimakkara

Kuvituskuva.

Arkisto

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat.

Arvioiduista makkaroista parhaat pisteet sai grillimakkarasarjan voittaja, Metsärannan Liha Oy:n valmistama Jalopätkä.

Metsärannan Liha on vuonna 1995 perustettu lähiruokaan keskittyvä valmistaja Punkalaitumelta.

– Makua tuntuu paljon, jälkipolttoa reilusti, oikein valloittava makkara! summaa puheenjohtaja Jyri Jämsä.

Akateeminen Kiuas-Seura on maistellut makkaroita vuodesta 1991 lähtien ja on kokoontunut arviointi-istuntoihin jo 949 kertaa. Tämän maistelukauden (1.9.2018 - 31.8.2019) aikana pidetyissä 22 istunnossa arvioitiin kaiken kaikkiaan 146 makkaraa, joista 119 oli Suomessa valmistettuja uutuuksia.

Maistelussa arvioidaan makua, rakennetta, massan sidosteisuutta ja kuoren rapeutta. Sokkotestissä makkaralle annetaan korkeintaan 100 pistettä, jotka jakaantuvat maun, ulkonäön sekä hinta/laatusuhteen kesken. Tiedot löytyvät 4548 makkarasta.

Arvioidut makkarat ovat seuran jäsenet hankkineet kaupoista kautta maan, joitakin on saatu suoraan valmistajalta. Kaikki kotimaiset uutuusmakkarat pyritään maistelemaan.

AKS valitsee parhaat uutuusmakkarat nyt 20. kertaa.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu