Puheenaihe

Ensimmäinen K-Supermarket aloittaa 24/7-aukiolon Suomessa – konkarikauppias teki pitkällisen harkinnan

K-Supermarket Ylivedon kauppias Jouni Monto kertoo päätöksen 24/7-aukioloajasta olleen vakaan harkinnan tulos. – Aukioloajan laajentamiselle oli tarvetta, Monto toteaa.

Arkisto/Tero Vähämäki

Vantaan Viertolassa sijaitseva K-Supermarket Yliveto on Suomen ensimmäinen K-Supermarket, joka on jatkossa aina avoinna. Ensimmäisen kerran Yliveto on avoinna ympäri vuorokauden 30. syyskuuta. Ensimmäinen kauppayö on maanantain ja tiistain välinen yö.

Päätös 24/7-aukioloajasta oli kauppias Jouni Monton mukaan melko pitkän harkinnan tulos.

– Olen ollut 30 vuotta kauppiaana ja pyrkinyt olemaan aina ajan hermolla. Meillä on hyvällä sijainnilla oleva, laajoilla valikoimilla toimiva ruokakauppa. Koen, että aukioloajan laajentamiselle on tarvetta.

Päätöksen perusteet ovat selvät.

– Tikkurilaan tulee paljon uusia kerrostaloja, osa niistä valmistuu ihan Ylivedon takapihalle. Uskon, että alueelle muuttaa asukkaiksi paljon laajempaa aukioloaikoja haluavia, Monto pohtii.

Myös marketin sijainnilla on vaikutusta päätökseen.

– Meillä asioi henkilöitä, jotka ovat esimerkiksi lentoasemalla ja Peijaksen sairaalassa töissä. Haluamme palvella myös vuorotyötä tekeviä hyvin.

Kauppias Monto aikoo siirtää yöaikaan tehtäväksi töitä, jotka turhaan rasittavat henkilökuntaa hektiseen päiväaikaan. Niitä ovat muun muassa tuotteiden hyllyttäminen ja netin kautta tehtyjen ostosten kerääminen.

K-Citymarket-ketjun johtaja Ari Sääksmäki kommentoi, että päätös myymälän aukioloajan laajentamisesta tehdään Keskolla aina kauppakohtaisesti. Mitään yleistä linjausta aukioloajoista ei ole.

Myös Sääksmäki korostaa myymälän sijainnin merkitystä. 24/7-aukioloa harkitaan myymälöissä, jotka sijaitsevat liikenteen solmukohdissa ja joihin on kätevä kulkea julkisilla kulkuneuvoilla.

Ympäri vuorokauden on Vantaalla Keskon myymälöistä avoinna Ylivedon lisäksi Neste K Keimola itä. Kyseessä on huoltoasema, jossa on myös pieni päivittäistavarakauppa.

HOK-Elannolla on Vantaalla tällä hetkellä kaksi ympäri vuorokauden auki olevaa myymälää. Ne ovat Kartanonkosken ja lentoaseman Alepat.

– Juuri tällä hetkellä HOK-Elannolla ei ole päätöksiä uusien 24/7 toimipaikkojen avaamisesta, kertoo toimialajohtaja Kimmo Nikula. Hänen mukaansa tilanteet voivat kuitenkin muuttua nopeasti.

– Pidämme koko ajan silmät auki ja pyrimme tunnistamaan sijainteja, joissa ihmiset liikkuvat luonnostaan ympäri vuorokauden. Ensisijaisena tavoitteena on toimiva palveluverkosto asiakkaille.

Johtaja Sääksmäki pohtii myyntipäivien erojen tasoittuneen ja sunnuntain olevan nykyään hyvä kauppapäivä. – Sunnuntain aukiolo on myös taloudellisesti kannattavaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu