Puheenaihe

Isää syytetään tyttärensä silpomisesta – taustalla epäily ympärileikkauksesta, kertoo Seura

Suomessa naispuolisen henkilön sukuelinten silpomista ei ole kielletty erillislailla.

Arkisto / Sirkku Aalto

Länsi-Suomen syyttäjävirasto on nostanut syytteen isää kohtaan epäillystä oman tyttären törkeästä pahoinpitelystä. Epäiltyyn ympärileikkaukseen liittyvä syyte päätyy käräjäoikeuden käsiteltäväksi marraskuussa, kertoo Seura.

Suomalaisissa tuomioistuimissa ei ole Seuran tietojen mukaan tiettävästi koskaan aikaisemmin käsitelty epäiltyä naisen sukuelinten silpomista. Syytteen taustalla on viime vuonna tehty tutkintapyyntö. Suomessa naispuolisen henkilön sukuelinten silpomista ei ole kielletty erillislailla. Toisin on monessa muussa Euroopan maassa.

Ympärileikkaus on etenkin tietyissä Afrikan osissa yleinen vanhakantainen perinne, joka voi aiheuttaa naiselle monenlaisia terveyshaittoja.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) arvioi, että Suomessa olisi noin 10 000 ympärileikattua naista. Suurin osa naisista on ympärileikattu ennen heidän muuttoaan Suomeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

”Asiakkaina oli paljon ympärileikattuja” – Johanna Rinne näki maahanmuuttajaäitien kohtalon läheltä neuvoloissa ja toimii nyt, etteivät tyttäret kokisi samaa10.9.2018 06.20
Sexpo vaatii ympärileikkauksille 18 vuoden ikärajaa – "Leikkauksista kärsivät myös pojat"18.4.2018 21.02
Demarinuoret vaatii lasten ympärileikkauksen kieltämistä lailla10.3.2018 11.49
Näin Suomesta viedään tyttöjä ympärileikkauksiin ulkomaille – "Jos olisin kertonut kenellekään, olisin saanut piiskaa"23.9.2017 09.43

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu