Puheenaihe

Lauttasaaren futisjunnut jäävät ilman kuplahallia – talveksi paikalle tulee lumenkaatopaikka

PPJ eli Pallo-Pojat Juniorit harjoittelee vielä tulevan talven Hernesaaren kuplahallissa. Seura ei tiedä, mitä se tekee omistamalleen hallille ensi vuonna. Yksi vaihtoehto on myydä se eteenpäin. Jätkäsaareen PPJ:lle tulee uusi halli.

Aapo Siippainen

Jalkapalloilijoiden ja muiden asukkaiden pitkään haaveilema kuplahalli jää rakentamatta Lauttasaareen. Ruukinlahdenpuistoon on toivottu kenttää, jossa voisi harjoitella myös talvella.

Vielä kaksi vuotta sitten kaupunki olisi ollut valmis rakentamaan väliaikaisen kuplahallin, koska jalkapallon junioriseura PPJ oli menettämässä Hernesaaren talvipelipaikan.

Seuralle on kuitenkin valmistumassa Jätkäsaareen oma kuplahalli syksyksi 2020. Ensi talven seura voi pelata vielä Hernesaaressa.

Helsingin kaupungin mukaan sen tarkoitus ei ole ollut missään vaiheessa rakentaa Ruukinlahteen pysyvää hallia tai toista kuplahallia seuran käyttöön. Kaupunki oli valmis siihen, että Hernesaaressa oleva kuplahalli siirrettäisiin ensin viideksi vuodeksi Lauttasaaren ja sen jälkeen pysyvästi Jätkäsaareen.

Kuplahallin sijaan Ruukinlahdenpuistoon suunnitellaan hiekkatekonurmikenttää lumenkaatopaikan yhteyteen.

– Se palvelisi koululaisia ja saarelaisia selvästi paremmin kuin nykyinen nurmialue. Asukkaiden kanssa käytävä vuorovaikutus ja kaupunkiympäristölautakunnan päätös vaikuttavat osaltaan lopulliseen puistosuunnitelman sisältöön, sanoo projektinjohtaja Camilla Lindroth-Vanhala Helsingin kaupungilta.

Ruukinlahdenpuisto on kaavassa puistoaluetta, joka ei salli suuren rakennelman, kuten kuplahallin, pysyvää sijoittamista.

– Toimintojen lisäksi on tärkeää pyrkiä säilyttämään Ruukinlahdenpuistolle tyypillinen vehreä puistomainen ilme, puistossa säilytetään nykyinen avoin nurmitila ja runsas puusto sekä lisätään uusia istutuksia, Lindroth-Vanhala sanoo.

 

PPJ:n mukaan Lauttasaaressa on huono tilanne harjoittelupaikkojen suhteen.

– Kenttien määrä on väestömäärään nähden vähäinen. Palloliiton Helsingin piiri teki tutkimuksen vuonna 2017, josta selvisi että Lauttasaaressa on suurin tarve uudelle kentälle. Jos kenttiä rakennettaisiin Helsinkiin kymmenen, niin tutkimuksen mukaan niistä kaksi pitäisi rakentaa Lauttasaareen, sanoo seuran puheenjohtaja Sami Aurejärvi.

Puheenjohtaja korostaa, ettei kuplahallia tarvita ainoastaan seuran pelaajia varten.

– Lauttasaaressa on Suomen suurin ala-aste. Heiltä puuttuu kunnon sisäliikuntatilat.

Aurejärvi ei ymmärrä, että kaupunkikuvaan sopimattomuus olisi hallin rakentamisen esteenä. Halli

– Halli rakennettaisiin moottoritien viereen. Eihän se ole kaupunkikuvan kannalta mikään a-luokan paikka. Halli joka tapauksessa purettaisiin aina kesäkaudeksi. Yritämme vielä vaikuttaa kaupungin päättäjiin ja perustella, että hanke olisi järkevä.

 

Ruukinlahdenpuiston suunnitelma valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä. Suunnitelmaluonnoksen valmistuttua asukkailla on mahdollisuus antaa siitä palautetta. Rakentaminen alkaa aikaisintaan syksyllä 2020.

 

Jätkäsaaren kuplahalli rakennetaan sataman pysäköintialueen paikalle. Autot siirtyvät väliaikaisesti muun muassa Atlantinkaaren pysäköintihalliin.

Kaupungin osalta alueen valmistelut ovat aikataulussa. Kuplahallin rakentaminen voi alkaa roudan sulamisen jälkeen maali-huhtikuussa, sanoo projektinjohtaja Outi Säntti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lauttasaaren uusi koulu sai nimen – Vadelma, vatukka ja vattumetsä eivät kelvanneet18.9.2019 09.59
Lauttasaaren linjat 20 ja 21 tarkastelussa – HSL haluaa kehittää yhteyksiä metroon tukeutuviksi30.8.2019 19.05
Uiva venenäyttely tuo Lauttasaareen yli 260 erilaista venettä – luvassa koeajoja, tarinoita Atlantin ylityksestä ja Itämeren tilaa käsittelevä paneeli13.8.2019 07.20
Lauttasaaren kirkko korjataan 15,3 miljoonalla14.6.2019 18.05
Kuva: Lumimyrsky kaatoi Myllypuron kuplahallin8.11.2016 09.56

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu