Puheenaihe

Nainen joukkoraiskattiin baari-illan päätteeksi Espoossa – hovioikeus piti 32-vuotiaan tuomion ennallaan

Kuvituskuva

Helsingin hovioikeus vahvisti torstaina 32-vuotiaan miehen tuomion törkeästä raiskauksesta.

Mies sai kolmen vuoden ehdottoman tuomion osallistuttuaan päihtyneen naisen joukkoraiskaukseen Espoossa elokuussa 2018.

Raiskaus tapahtui yksityisasunnossa baari-illan päätteeksi. Espoon käräjäoikeus tuomiksi aiemmin kolme tekijää pitkiin vankeusrangaistuksiin.

Lucene Kalé André Agostinho, 32, valitti käräjäoikeuden tuomiosta vedoten muun muassa tovereidensa antamiin todistuksiin. Miehen mukaan seksiä oli harrastettu yhteisymmärryksessä.

Hovioikeus piti miehen selitystä epäuskottavana. Sitä vastaan todistivat etenkin uhrin vartaloonsa saamat useat mustelmat.

Nainen syytti tapahtumista ensin itseään, sillä hän oli päihtyneenä lähtenyt miesten mukaan baarista. Asunnolla nainen oli polttanut kannabista, joka lisännyt voimakasti päihtymistä.

Nainen oli toivonut pääsevänsä sängylle lepäämään. Hän oli havahtunut, kun yksi miehistä riisui hänen housujaan. Naisen mukaan hän ei kyennyt vastustamaan miehiä, sillä hän oli täysin lamaantunut.

Miehet siirtelivät naista eri asentoihin ja olivat tähän yhdynnässä eri tavoilla. Välillä kaksi tai jopa kolme miestä raiskasi naista yhtä aikaa. Oikeus piti tekoja erityisen nöyryyttävänä.

Rikosilmoituksen nainen teki lääkärin kehotuksesta. Raiskaajat ovat kotoisin hiv-riskialueelta Angolasta, minkä takia uhri joutui aloittamaan hiv-estolääkityksen.

Miehen kumppanit saivat käräjäoikeudessa 3 vuoden sekä 3 vuoden ja 6 kuukauden tuomiot.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu