Urheilu

Mika Salo täräytti: Bottasta vaivaa "puute", joka on suomalaisille yleinen – "Lewis ei välitä niistä paskan vertaa"

Mika Salo

Ronja Koskinen

Vaikka Ferrari onkin kolmen kisan voittoputkessa, korjannee Mercedes-talli Formula ykkösissä mestaruudet tänäkin vuonna. Mika Salon mukaan Mercedeksen menestykseen vaikuttavat myös erittäin laadukkaat kuljettajat. 

– Mersu on ollut vakuuttava joka paikassa. Niillä on kaksi pirun hyvää kuskia siellä. Sitten se Lewis Hamiltonin itseluottamus on jotain ihan käsittämätöntä. Sitten heidän autonsa on ollut luotettava koko ajan. Ei minkäännäköisiä ongelmia, Salo kertoi ”Elämäni” -elämänkertakirjansa julkistustilaisuudessa Sport Contentille.

Ellei jotain aivan dramaattista tapahdu, voittanee Lewis Hamilton mestaruuden tänäkin vuonna. Tallikaverilla Valtteri Bottaksella on massiivinen 65 pisteen ero kurottavanaan.

Salo arvostaa Bottaksen taidot todella korkealle. Hamilton on menestynyt kuitenkin paremmin röyhkeydensäkin ansiosta.

– En osaa sanoa, onko itseluottamuksesta kiinni. Joskus näyttää, että se Hamiltonin röyhkeyskin, kuten se Singaporessakin taas teki aika–ajoissa. Se on vaan niin itsevarma ja röyhkeäkin noissa asioissa, toteaa Salo.

Viime lauantaina Singaporessa Hamilton ei noudattanut Mercedeksen sovittuja pelisääntöjä, vaan kurvasi Bottaksen edelle lämmittelykierroksella pilaten samalla Bottaksen valmistautumisen nopealle kierrokselle. Salon mukaan se oli selkeä osoitus siitä, että Bottaskin tarvitsisi lisää röyhkeyttä. (Katso video alta.) 

– Valtteri ja yleensäkin suomalaiset noudattavat aina sääntöjä. Mitä on sovittu, se pidetään. Lewis ei taas niistä paskan vertaa välitä, vaan pilasi Valtterin aika-ajon tuolla Singaporessa ihan täysin. Ja sehän vaikutti tietysti koko loppuviikonloppuun.

Haastattelu: Otto Palojärvi

 

 

 

 

Ovatko suomalaiset liian kilttejä menestyäkseen urheilun huipulla?

Kyllä ovat, moni jäänyt vaille ansaitsemaansa kunniaa
70% (55 ääntä)
No jaa, kuka on ja kuka ei
27% (21 ääntä)
Eivät ole, onhan meillä monia MM-voittajia
4% (3 ääntä)
Ääniä yhteensä: 79

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu