Puheenaihe

Norjalaiskoirien panna päätökseen – "Kuonokontakteja ei tarvitse enää välttää"

Norjassa havaituilla veriripulitapauksilla ei ole yhteyttä toisiinsa, joten koirien kuonokontakteja ei tarvitse enää välttää. Kuvituskuva.

Arkisto / Jussi Vehkasalo

Norjan Kennelliiton hallitus päätti 27. syyskuuta sallia kaikkien koiratapahtumien järjestämisen maassa ja perua suosituksensa siitä, että norjalaiset koirat eivät voi osallistua koiratapahtumiin ulkomailla. Tämän perusteella myös Suomen Kennelliitto on perunut tänään aiemman päätöksensä siitä, että Norjassa asuvat koirat eivät voi osallistua koiratapahtumiin Suomessa.

 

Norjan Ruokavirasto tiedotti 26. syyskuuta, että Norjassa havaituilla veriripulitapauksilla ei ole yhteyttä toisiinsa, joten koirien kuonokontakteja ei tarvitse enää välttää. Suomen Ruokavirasto ilmoitti 25. syyskuuta peruvansa suosituksensa siitä, että koiria ei tuotaisi Norjasta Suomeen eikä koiria vietäisi Suomesta Norjaan.

– Suomen Kennelliiton päätös tarkoittaa sitä, että Norjassa asuvat koirat voivat osallistua muun muassa Ahvenanmaan kansainväliseen koiranäyttelyyn tänä viikonloppuna, kertoo Kennelliiton hallituksen varapuheenjohtaja Tuula Laitinen.

 

Suomen Kennelliiton asettama tapahtumakielto Norjassa asuville koirille on ollut voimassa 5. syyskuuta alkaen. Vastaava kielto on ollut voimassa Ruotsissa ja Tanskassa, ja myös Unkari ja Saksa ovat asettaneet Norjassa asuville koirille kiellon omiin koiratapahtumiinsa.

Norjassa ryvästyminä ilmenneeseen koirien veriripulitautiin sairastui elo-syyskuussa toistasataa koiraa, ja koiria myös kuoli. Useimmat tautiin sairastuneista koirista kuitenkin toipuivat nopeasti saatuaan hoitoa. Koirien veriripuli on maailmalla tunnettu tauti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ruokavirasto sallii taas koirien tuonnin Norjan ja Suomen välillä – Kennelliitto: näyttelykielto loppuu maanantaina26.9.2019 10.26
Koirien veriripulitapaukset – Norja höllää rajoituksia18.9.2019 18.40
Norjan oudoista koirakuolemista uutta tietoa – Suomessa tilanne on edelleen normaali16.9.2019 11.26
Norjan koirakuolemat herättävät kauhua myös Suomessa – viranomaisten mukaan syytä huoleen ei ole9.9.2019 11.37
Veristä ripulia ja oksentelua – tuntematon tauti tappaa koiria ja uhkaa levitä Suomeen6.9.2019 15.26

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu