Urheilu

HIFK:lla on iso ongelma SM-liigassa – vastustaja voitti, vaikkei oikeastaan hyökännyt

Jarno Pikkarainen

Robert Monstovics

Helsingin IFK on pelannut hyvää jääkiekkoa SM-liigassa tällä kaudella, mutta tehottomuus on vaivannut.

Sama tilanne oli lauantaina Tapparaa vastaan: HIFK hallitsi, mutta Tappara vei pisteet 2–1–lukemin. Tappara voitti pelin hyökkäämättä käytännössä ollenkaan.

– Ensimmäisessä erässä olimme ehkä vähän niskan päällä, mutta se oli kuitenkin tasaisin erä. Toisen erän alun alivoimamaali ehkä pikkaisen lamaannutti meitä ja siinä tuli sellainen hiljainen hetki. Jäähy ja maali. Jälkimmäinen osa peliä pelattiin kyllä erittäin hyvin, mutta lukuisista tilanteista huolimatta ei saatu aikaiseksi kuin se yksi kavennusmaali. Suoritukseen nähden laiha tulos, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen linjasi Sport Contentille.

HIFK:n alkukauden tarina on ollut se, että joukkue luo riittävästi tekopaikkoja ja hallitsee pelejä, mutta tulos on ollut pelitapahtumiin nähden heikkoa.

– Joo, se pitää paikkaansa. Tässä sitä kärsivällisyyttä mitataan. Tässä pitää olla kärsivällinen ja nähdä tuloksen taakse. Siihen ei ole mitään lääkettä, mutta sitten kun ne onnistumiset tulee, niin sehän vapauttaa energiaa. Tilan ja ajan hyödyntäminen paranee yksittäisellä pelaajalla. Kärsivällisyys on kaiken avainsana, Pikkarainen sanoi.

Tappara tarjosi HIFK:lle kärkijoukkueena parhaan mahdollisen mittarin. HIFK näytti, että se pysyy kyydissä, mutta maalinteko oli vaikeaa.

– Kova vaatimustaso oli pelissä. Kamppailun suhteen ja ihan rytmien tunnistamisessa Tapparaa vastaan. Tapparaa vastaan ei voi puskea, vaan pitää pystyä rytmittämään hyökkäyspelaamista lähdöissä ja puolustuspelaamisessa. Välillä joutuu ohjaamaan ja se kuuluu tähän. Siinä mielessä Tappara on kyllä kova haaste, Pikkarainen sanoi.

HIFK:n yksi ilonaihe on nuori Anton Lundell, joka on selvästi kehittynyt viime kaudesta. Lundell on yksi ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden suurimpia lupauksia.

– Kyllä hän on mennyt eteenpäin. Samalla tahdilla kun kehittyy, niin keväällä on jo ihan eri pelaaja. Tietenkin harjoituskausi oli hänellä vähän rikkonainen. Koko ajan hän pääsee parempaan ja parempaan vireeseen, kun saa pelejä ja harjoituksia alle, Pikkarainen kehui nuorukaista.

Ville Hirvonen, Helsinki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu