Urheilu

18-vuotias Ville Heinola ihastuttaa Winnipegissä – "Ansaitsee pelata NHL-otteluita"

NHL:ään ryminällä noussut Ville Heinola tuuletti maalia Liigan puolivälierässä Lukon ja JYP:n kohtaamisessa maaliskuussa 2019.

Tiina Mutila

Jääkiekon NHL-liigan runkosarjan alku on kahden päivän päässä. 18-vuotias puolustaja Ville Heinola on yhä Winnipeg Jetsin vahvuudessa. Heinola syötti yhden maalin kun Winnipeg löi sunnuntaina viimeisessä harjoitusottelussaan Minnesota Wildin vieraissa jatkoajalla 5–4.

– Heinola lukee peliä niin hyvin, hän on luonteva ja sulava. Olemme aika innoissamme hänestä, Jetsin päävalmentaja Paul Maurice hehkutti seuran verkkosivuilla.
18–vuotiaita puolustajia nähdään harvoin NHL-kokoonpanoissa. Winnipegin pitääkin miettiä sitä, mikä on pitkällä tähtäimellä parasta seuralle ja suomalaislupaukselle.

– Kyse on siitä mikä on parasta Winnipeg Jetsille. Harjoitusleirin esitysten perustella voisi sanoa, että Heinola ansaitsee pelata NHL-otteluita. Meidän täytyy ajatella, miten tulemme saamaan maksimin irti tästä nuoresta pelaajasta, Maurice jatkoi.

Jets aloittaa runkosarjaurakkansa Kaapo Kakon ja New York Rangersin vieraana torstaina. Maurice ei vielä lupaa Heinolalle paikkaa siihen otteluun.

– Sanoisin, että hän tulee todennäköisesti pelaamaan otteluita Winnipeg Jetsille tällä kaudella. Kuinka monta, sitä en tiedä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kiilaako 18-vuotias suomalaislupaus NHL:ään Heiskastakin rivakammin – "Totta kai tuntuu hyvältä"27.9.2019 05.03

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu