Puheenaihe

Mitä tapahtui 18–27-vuotiaille miehille? Naiset huolissaan uudesta seksi-ilmiöstä

Kuvituskuva

Arkisto

Nuoret heteromiehet vaikuttavat entistä vähemmän kiinnostuneilta seksikumppaninsa tyydyttämisestä, kertoo Cosmopolitan-lehti.

Lehti toteutti kyselyn, jossa selvisi että vain 35 prosenttia milleniaalimiehistä antaa kumppanilleen suuseksiä säännöllisesti. Kyselyyn vastanneista 18-22 -vuotiaista 14 prosenttia oli sitä mieltä, että se ei ole tarpeellista.

Peräti puolet vastanneista 18–27-vuotiaista harrastivat mieluummin seksiä kuin harrastivat minkäänlaista suuseksiä, jossa he olivat antavana osapuolena. Naisten kannalta tilanteen tekee ikäväksi se, että vain melko harva nainen saa orgasmin pelkästään penetraatiosta.

Lehti pohtii artikkelissaan syiksi miesten oraalihaluttomuudelle seksuaalikasvatuksen puutetta sekä elokuvia ja pornoa, joissa naisen nautintoon keskitytään vain harvoin.

– Jos oraaliseksi naiselle päätyy tv-ruutuun, siitä on vaikea nähdä yhtään mitä siinä tapahtuu, lehden haastattelema seksologi Carol Queen kertoo.

Toinen spekuloitu syy kehitykseen on muuttunut deittailukulttuuri, jossa panostetaan pikaisiin seksisessioihin, joissa tavoitteena on vain oma orgasmi.

Lehti toteaa myös, että mediassa oleva käsitys vaginasta on myös liian negatiivinen. Tätä perustellaan sillä, että moni vastaaja listasi haluttomuutensa antaa suuseksiä syyksi sen, että vagina on liian "märkä", "karvainen" tai "haiseva".

– Tällainen käsitys voi johtaa naisilla jopa siihen, että he eivät kehtaa pyytää saada suuseksiä, Queen kertoo.

Kyselyssä kuitenkin selvisi myös, että vanhemmat ja kokeneet miehet antoivat mielellään suuseksiä naiselle. 51 prosenttia 33-vuotiaista ja sitä vanhemmista miehistä uskoi saavansa naiselle orgasmin suuseksin avulla.

– Kun tulemma vanhemmiksi, nautinto seksissä tulee entistä tärkeämmäksi. Emme pane vain pannaksemme, Queen kommentoi tulosta.

Sekslogi antaa naisille myös neuvoja kuinka lähestyä aihetta.

– Asiaa voi lähestyä esimerkiksi vertauskuvalla. Näin Twitterissä, että naiselle orgasmin tuottaminen ilman klitoriksen stimulointia on kuin miehelle orgasmin hankkiminen ilman penikseen koskemista, Queen havainnollistaa.

– Joskus pitää myös sanoa suoraan, että en usko sinun tietävän mitä vaadin kiihottuakseni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu