Urheilu

NHL:ään sensaatiomaisesti puskeva Ville Heinola sai pelinumeron ja Patrik Laineen kehut

NHL:ään ryminällä noussut Ville Heinola tuuletti maalia Liigan puolivälierässä Lukon ja JYP:n kohtaamisessa maaliskuussa 2019.

Tiina Mutila

Jääkiekon NHL-liigaseura Winnipeg Jets laittoi maanantaina kokoonpanonsa viimeistä silausta vaille pakettiin. Winnipeg lähetti farmiin viisi pelaajaa, joiden joukossa oli hyökkääjä Joona Luoto.

Viiden pelaajan joukossa ei sen sijaan ollut 18-vuotias puolustaja Ville Heinola, joka pitää yhä sensaatiomaisesti kiinni NHL-paikasta. Heinolan maanantain "urakkaan" kuului pelinumeron vaihtaminen. Hänen paidassaan on nyt numero 14.

Jetsin Patrik Laine on vakuuttunut Ville Heinolasta. 

– Hän kävi eilen syömässä luonani, vaikuttaa todella hyvältä kaverilta, Laine kertoi lehdistölle maanantaina.

– Hän on antanut minusta kivoja kommentteja, ja sellaisestahan aina tykkään! Harjoitusleiri meni häneltä todella hyvin. Hän on 18-vuotiaana vielä vähän heikko, mutta kyllä hyvän pelaajan aina tunnistaa.

Winnipegin toisen suomalaispuolustajan pelikunto on sen sijaan yhä arvoitus. Sami Niku kävi maanantaina kevyesti jäällä hyökkääjien Patrik Laineen ja Kyle Connorin kanssa. Laine ja Connor solmivat jatkosopimukset vain muutama päivä sitten aivan runkosarjan kynnyksen alla.

– Valitettavasti Sami ei ole pystynyt osallistumaan harjoitusleirille haluamallaan tavalla. Se, milloin hän on pelikunnossa, jää nähtäväksi, Jetsin General Manager Kevin Cheveldayoff sanoi seuran verkkosivuilla.

Winnipeg avaa kautensa reissulla Ison Omenan alueelle. Jets kohtaa torstaina Kaapo Kakon New York Rangersin, perjantaina Sami Vatasen New Jersey Devilsin ja sunnuntaina Leo Komarovin New York Islandersin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu