Puheenaihe

Eveliina Heinäluoma keskustatunnelihässäkästä: "Politiikkaan kuuluvat erimielisyydet"

Eveliina Heinäluoma on myös ensimmäisen kauden kansanedustaja.

_

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnassa on 8. lokakuuta asialistalla suuria tunnekuohuja herättänyt keskustatunnelihanke, joka näillä näkymin kuopataan, koska vihreät ja demarit eivät halua jatkaa hankkeen selvitystä.

Helsingin demarien valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunkiympäristölautakunnan jäsen Eveliina Heinäluoma ei lähde arvailemaan, pulpahtaako keskustatunnelihanke jälleen esiin tulevina vuosina.

– Nyt on tärkeää katsoa, miten pystymme varmistamaan pääkaupungin kehittymisen ja kasvun tulevina vuosikymmeninä. Kasvun myötä on tärkeä panostaa joukkoliikenneyhteyksien kehittämiseen ja edullisiin lippujen hintoihin, Heinäluoma sanoo.

Keskustatunnelihanke kuopattiin tällä erää sen jälkeen kun SDP:n valtuustoryhmä otti tunneliin kielteisen kannan. Demarien päätöksestä tyrmistyneenä pormestari Jan Vapaavuori (kok.) on kirjoittanut liuskakaupalla tilanteen herättämistä tuntemuksistaan. Sosiaalisessa mediassa hänellä on ollut jonkintasoista nokkapokkaa asiasta myös apulaispormestarien Anni Sinnemäen (vihr.) ja Nasima Razmyarin (sd.) kanssa.

– Politiikkaan kuuluvat erimielisyydet. Olennaista on, että kykenee erimielisyyksienkin jälkeen istumaan yhteiseen pöytään ratkomaan Helsingin haasteita. SDP tekee politiikkaansa itsenäisesti ja muista puolueista riippumatta. Meille on tärkeää, että joukkoliikenne palvelee mahdollisimman sujuvasti ja edullisesti, Heinäluoma jatkaa.

– Myös elinkeinoelämän kannalta on tärkeää, että pääkaupungissa liikkuminen on sujuvaa, eikä aikaa kulu ruuhkissa seisomiseen. Ihmisten arjessa on myös tilanteita jolloin autolla liikkuminen on kätevin valinta ja se pitää olla myös mahdollista.

Heinäluoma ei ota kantaa myöskään siihen, onko hän henkilökohtaisesti keskustatunnelin kannalla.

– Kävimme asiasta perusteellisen keskustelun ja ryhmän kannaksi muodostui tunnelin hylkääminen. Ryhmä piti tunnelin kustannusta liian suurena, hän kertoo demarien valtuustoryhmän työskentelystä.

Helsingin tuleviin liikennehankkeisiin liittyen Heinäluoma sanoo, että sataman toiminta on mahdollistettava ja siksi Jätkäsaaren liikenneongelmiin on syytä löytää ratkaisuja.

– Toimivan sataman kautta Helsinki saa myös tuottoja, jotka kaupunki voi käyttää palvelujen parantamiseen.

Heinäluoma on aiemmin nostanut, ja nostaa edelleen, esille Kehä I:n ja Itäväylän risteysalueen, jota hän pitää tällä hetkellä yhtenä pääkaupunkiseudun vaarallisimmista. Sen tilanne olisi saatava ratkaistua uusilla liikennejärjestelyillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vihreät kiistävät Vapaavuoren laskelman menetetyistä työpaikoista: "Perustuu tilastovirheeseen"3.10.2019 06.15
Helsinkiin palannut Jan Vapaavuori kommentoi keskustatunnelia HU:lle – "Mieleeni ei tule tämän kokoluokan epäonnistumista"27.9.2019 19.05
Kaupunki suunnittelee Ruoholahdensillan uusimista ja uutta ramppia Mechelininkadulta – tavoitteena sujuvoittaa liikennettä28.8.2019 20.30
Helsingin ykköspoliitikot nokittelevat keskustatunnelista – "Minulla on unelma"13.9.2019 14.49
Pormestari Vapaavuori nosti karun faktan esiin väittelyssä keskustatunnelista – "Hätkähdyttävää kyllä"25.9.2019 15.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu