Puheenaihe

Suomeen viritellään sirkusmuseota

Sirkus Finlandian sirkusteltta sirkuksen perustamisvuodelta 1976.

Sirkus Finlandia

Sirkus Finlandia on ostanut kotipaikkakunnaltaan Karjaalta 4 500 neliömetrin suuruisen teollisuushallin, johon on tarkoitus perustaa myös sirkusmuseo. Halli toimii myös varastotilana sirkukselle.

Sirkus Finlandia on digitalisoinut vuosikymmenten varrella kertyneitä tallenteitaan ja arkistojaan jo parin vuoden ajan.

– Toivotaan, että museo saadaan valmiiksi parin vuoden kuluessa. Hanke toteutetaan Teatterimuseon kanssa, joka vastaa ammatillisesta puolesta. On tärkeää saada suomalaisten sirkusten ja taiteilijoiden historia talteen. Jos me emme sitä tee, niin kuka sitten, sirkustirehtööri Carl Johan Jernström sanoo.

Museoon tullaan kokoamaan useiden keräilijöiden taltioimaa ja myös sirkuksen omaa materiaalia. Sirkus Finlandian 40-vuotista taivalta juhlistettiin vuonna 2016. Carl-Gustaf Jernström ja Leena Jurvakainen perustivat sirkuksen vuonna 1976.

Carl-Gustaf Jernström sai tammikuussa Monte Carlossa Maailman sirkusliiton myöntämän erityispalkinnon sirkustaiteen edistämisestä.

Carl Johan Jernström on vastannut Sirkus Finlandian toiminnasta vuodesta 2011, jolloin perheyrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu