Urheilu

Jokerit saa vastaansa SM-liigasta tutun tehomiehen

Jetro Stavén

Jokerit kohtaa tänään KHL:n kotiottelussaan HK Sotshin, jonka riveissä luistelee Liigan viime kauden tehokkain pelimies.

Kyse on ruotsalaisesta Malte Strömwallista, joka voitti viime kaudella KooKoossa pelatessaan Liigan piste– ja maalipörssin. Strömwall on ollut kelpo iskussa myös KHL:ssä: 13 ottelussa on syntynyt tehot 5+6.

Strömwall muodostaa yhdessä maanmiehensä Robert Rosenin kanssa Sotshin ykkösketjun tutkaparin. Rosenilla on koossa tehot 3+7.

HK Sotshi on pelannut illasta toiseen maalin pelejä, jotka ovat toistaiseksi kääntyneet useammin tappioksi kuin voitoksi. Sotshi saapui Helsinkiin läntisen konferenssin yhdeksännellä sijalla tasapisteissä kahdeksantena olevan Jokereiden kanssa, mutta kaksi ottelua enemmän pelanneena.

Kuudesta viime pelistään joukkue on hävinnyt viisi, mutta kolmesti on edetty jatkoajalle.

NHL:ssä aikanaan puolustajana loistaneen Sergei Zubovin valmentama ryhmä hävisi sunnuntaina Amurille kotikaukalossaan 1–2.

Vieraspeleistä Sotshi on ottanut toistaiseksi vasta yhden voiton, kun Spartak Moskova kaatui syyskuun puolivälissä 1–0.

Sotshin ruotsalaiskolonnan täydentää puolustaja Simon Bertilsson, joka on syöttänyt viisi maalia kahdeksassa ottelussa.

Bertilssonin ohella iso palanen puolustuksessa on kanadalainen Morgan Ellis, joka ei tosin ole pelannut kahdessa viime pelissä. Hän on saanut runsaasti vastuuta alkukauden otteluissa ja pelannut selvästi eniten joukkueen kenttäpelaajista.

Sotshin ykkösvahti on 28–vuotias Dmitri Shikin, joka pelaa neljättä kauttaan seurassa. Hän on pelannut 13 ottelussa tänä syksynä, kun kakkosvahti Ilja Proskurjakov on saanut vastuusta neljässä kamppailussa.

Sotshi hankki maanantaina Ivan Nalimovin SKA Pietarista, mutta hänen pelaamisensa tämän päivän ottelussa on epävarmaa.

Ottelu alkaa klo 18.30.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu