Puheenaihe

Kuski hääti äidin ja itkevän taaperon bussista Lauttasaaressa – matkustajat seurasivat tyrmistyneinä

Bussikuski käski äidin ja taaperon pois kyydistä. HSL myöntää saaneensa palautteen tapahtuneesta. Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen

Kuljettaja poisti bussissa matkustaneen äidin ja itkevän pikkulapsen yllättäen kyydistä kesken matkan.

Tapaus sattui Lauttasaaressa viime perjantaina kello viiden jälkeen bussissa numero 21.

Tilannetta edelsi Lauttasaaren metroaseman kohdalla arviolta noin parivuotiaan lapsen itkukohtaus, jota äiti ei rauhoitteluista huolimatta saanut loppumaan.

– Bussi jatkoi yhden pysäkkivälin normaalisti, mutta Särkiniementien pysäkillä kuski käveli äidin ja lapsen luo ja ilmoitti, että nyt on sellainen tilanne, että hän ei pysty keskittymään ajamiseen, jos täällä on tällainen huuto. Bussi ei jatka matkaansa ennen kuin lapsi on poistunut bussista, kertoo bussissa matkustajana ollut Klaus Karkia.

Karkian mukaan kuljettajan poistumiskehotuksen kuuli moni bussissa ollut matkustaja.

– Kesti hetken aikaa ennen kuin kukaan pystyi reagoimaan tilanteeseen, koska kaikki olivat niin pöllämystyneitä tapahtuneesta. Sitten yksi matkustaja sai suunsa auki. Lopulta jokseenkin koko bussillinen matkustajia kehotti kuskia jättämään naisen ja lapsen rauhaan ja palaamaan ratin taakse, Karkia kuvailee Helsingin Uutisille.

Matkustajien kommenteilla ei kuitenkaan ollut vaikutusta. Äiti ja lapsi poistuivat bussista.

Kuljettaja ei suostunut myöskään kertomaan nimeään erään matkustajan kysyessä sitä häneltä.

– Itse jäin miettimään, että mitä jos kuljettaja olisi päättänyt tehdä samanlaisen vedon jossain syrjäisemässä paikassa ja poistaa äidin sekä lapsen bussista. Siitä olisi voinut seurata oikeasti vaarallinen tilanne, kahden lapsensa kanssa bussissa ollut Karkia pohtii.

Karkia otti bussista pois päästyään välittömästi yhteyttä Helsingin seudun liikenteen (HSL) asiakaspalveluun, jossa palveluneuvoja oli Karkian mukaan tyrmistynyt kuultuaan tapauksesta.

HSL:n viestinnän asiantuntija Johannes Laitila kertoo, että palautejärjestelmästä löytyy tapauksen yksityiskohtiin sopiva palaute viime viikon perjantailta.

Laitila kertoo, että palaute on välitetty eteenpäin linjan liikennöitsijälle, joka on Tammelundin Liikenne.

– Olemme siis tietoisia tapauksesta HSL:ssä. Mikäli tilanne on ollut se, että lapsi ja äiti on poistettu bussista vain siksi, että lapsi on itkenyt, emme tietenkään hyväksy sitä.

– Emme kuitenkaan voi kommentoida tapausta tarkemmin, sillä tilanteen kokonaiskuva ei meillä ole selvillä, jatkaa Laitila.

Tapauksen jatkokäsittely on liikennöitsijän vastuulla.

– Edellytämme HSL:n liikenteessä työskenteleviltä kuljettajilta hyvää käytöstä. Kuljettajien työnantaja on vastuussa väärin toimineelle kuljettajalle mahdollisesti koituvista seurauksista, Laitila sanoo.

Tammelundin Liikenteestä tulee Helsingin Uutisten yhteydenotolle täystyrmäys.

Vaihteen puhelimeen vastannut mieshenkilö kertoo, ettei yhtiö ota kantaa yksittäisiin tapauksiin.

– HSL on ainoa, joka antaa mitään tietoja. Keskustelu tästä asiasta on päättynyt, kuittaa nimettomänä pysyttelevä työntekijä ja sulkee puhelimen.

Helsingin yrittäjät palkitsi viime vuonna Tammelundin Liikenteen Vuoden helsinkiläinen yritys -palkinnolla. Tammelundin Liikenne on perheyritys, joka on toiminut vuodesta 1946.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Epäily: Muovipussibussipummi kulkee ilmaiseksi HSL-linjalla – "Vaunussa ei ole koskaan lasta"7.10.2019 19.55
Bussikuskit helisemässä uusien lippuväärennösten kanssa, arvostelevat HSL:ää – "Olemme ihan kädettömiä"3.5.2019 06.50
R-kioski harkitsee lisämaksua HSL:n matkalippujen myynnistä – verottajan kanta vähennysoikeuteen on jo selvä1.10.2019 20.05
Rollaattorin tai lastenvaunujen kanssa liikkuvalle sittenkin sama kohtelu? – lautakunnan enemmistö haluaa korjata epäkohdan20.6.2019 11.41
Ikoninen nukke täyttää 60 vuotta – bussinkuljettaja Melanie keräsi niitä 300: Vanhimpien hinta jopa 5 000 euroa12.1.2019 19.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu