Puheenaihe

"Vagina" levyn kannessa nostatti kohun – Jarkko Ahola Me Naisille: "Ei pimpissäkään vikaa ole..."

Jarkko Aholan uutuuslevyn kansi on herättänyt yleisössä monenlaisia ajatuksia.

Jarkko Aholan tuoreen albumin kansikuva herättää keskustelua sosiaalisessa mediassa. Keskustelun on laittanut alulle turkulainen viittomakielen tulkki Kirsi Varttinen Facebookissa.

– Viittomakielen tulkkina on jotenkin vaikea suhtautua neutraalisti tähän levynkanteen, pohjustaa Varttinen kansikuvaa ja lisää sanomaansa tunnisteilla #eiseolesydän #hohtavapimppi #merkityksiä #suomalainenviittomakieli #saithuomionijarkko #viittomallaonväliä.

Syntyneessä keskustelussa vaikuttaisi vahvasti siltä, että useampi tulkitsija on ottanut merkityksien joukosta listan kronologisen kakkosvaihtoehdon.

Syntyneessä keskustelussa eräs osallistuja huomauttaa, että Aholan käsien asento eroaa merkittävästi perinteisestä asiaa merkitsevästä symbolista.

– Sanakirjasta löytyy perusmuoto 'vagina'. Kieli siis elää, oli se viitottu tai puhuttu, Varttinen vastaa.

Muusikko itse on kommentoinut asiaa Me Naiset -lehdelle. Hänen mukaansa käsimerkki tuo mieleen pikemminkin muusikon oman nuoruuden ninjaelokuvat.

– Se, että joku nimitti sitä hohtavaksi pimpiksi, oli ihan hauska juttu mielestäni. Ei pimpissäkään mitään vikaa ole, mutta on se tietysti vähän pois kontekstista tuon levyn yhteydessä, Ahola kommentoi Me Naisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu