Puheenaihe

Onko tuttu tunne? Näyttelijä Santtu Karvonen ei millään käsittänyt, mikä Fingerporin oksattomassa lepässä oli hauskaa

Santtu Karvonen.

Toni Tervo

Jos olet katsonut viime vuosina suomalaista komediaa, olet todennäköisesti nähnyt Santtu Karvosen.

Ilmeikäs näyttelijä on viime vuosina nähty muun muassa palkitussa Sunnuntailounas-sarjassa sekä Suomen Solsidan-versiossa Onnelassa. Pian hän on jälleen naurattamassa valkokankaalla osana Fingerpori-elokuvan tähtikaartia.

– Komediarooleihin päätyminen on ehkä vähän kaiken summa. Ehkä olen niissä, koska ohjaajat näkevät minut hauskana ja itse olen niihin myös hakenut. Toisaalta tykkään kyllä tehdä draamaakin, vaikka sitä olen tehnyt nyt pääasiassa teatterin puolella, Karvonen pohtii.

– Ylellä alkava Pientä laittoa -sarja, jossa olen myös mukana, sisältää kyllä myös draamallisia elementtejä.

Karvonen ehti olla freelancer-näyttelijänä lähes 10 vuotta, ennen kuin sai pysyvän kiinnityksen Ryhmäteatteriin kaksi vuotta sitten.

– Onhan se ollut freelancer-vuosien jälkeen vähän mukavaa vaihtelua, mies hymyilee.

Pian ensi-iltansa saavassa Fingerporissa Karvonen näyttelee kenties sarjan tunnetuinta hahmoa, Heimo-Vesaa. Karvosen mukaan suosikkihahmoa haluttiin käsitellä elokuvassa uskollisesti.

– Ulkoinen habitus tuli aika luonnostaan, kun on se töyhtö ja potkupuku. Elokuvassa tärkeintä on kuitenkin näyttää katsojalle, että mitä niiden takaa löytyy. Ohjaajan kanssa sitten mietittiin, että miten hahmo reagoisi erilaisiin juttuihin ja tehtiin useita versioita.

Muita rooleja Fingerporissa esittävät muun muassa Aku Hirviniemi (Allan Kurma), Kari Väänänen (kaupunginjohtaja Homelius), Pirjo Lonka (krapula-Päivi) sekä Jenni Kokander (rivo-Riitta). Valmiin elokuvan hiljattain nähnyt Karvonen kertoo olleensa vakuuttunut kollegojensa roolitöistä sekä elokuvan tunnelmasta.

– Tyylillisesti elokuva on hyvin 70-lukulainen, hän luonnehtii.

Roolia varten luonnollisesti runsaasti Fingerporia lukenut Karvonen kertoo olleensa sarjakuvan fani jo entuudestaan. Joskus kaikki vitsit eivät kuitenkaan aukea heti.

– Yksi sellainen strippi, jota en millään meinannut tajuta, oli se kun Heimo-Vesa on enonsa luona saunassa ja lauteessa on mustia pilkkuja. Sitten kun hän tulee saunasta niin eno kertoo tehneensä saunan lauteet oksattomasta lepästä.

– Mietin sitä tosi pitkään. Lopulta se valkeni niiden olleen kakkapilkkuja muiden saunojien jäljiltä ja sitten repesin. Se oli jotenkin niin tyhmä juttu, että alkoi naurattaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu