Puheenaihe

Elina Tervo paljasti: Näin suoria vaatimuksia some-vaikuttajat saavat – "Enkä todellakaan aio pienentää tai isontaa itseäni"

Elina Tervon arkisto

Sosiaalisen median vaikuttajat ja heidän työnsä on ollut viime aikoina keskustelun aiheensa Suomessa.

Vaikuttajalla tarkoitetaan henkilöä, jolla on esimerkiksi Instagramissa runsaasti seuraajia ja näin voi tarjota näkyvyyttä esimerkiksi yrityksille sekä tehdä näiden kanssa yhteistöitä. Alalla säännöt ja ansaintalogiikka ovat kuitenkin välillä monimutkaisia.

Lisäksi työntajilla voi olla vaikuttajia kohtaan monenlaisia vaatimuksia, jotka eivät aina ole realistisia. Tämän tietää esimerkiksi entinen Miss Helsinki Elina Tervo

– Eräs brändi vaati etten julkisesti saisi käyttää mitään muita vaatteita, kuin heidän, enkä saisi julkaista mitään paljastavaa Instagramissani. Kysyinkin tietenkin, että siis mikä on heidän mielestään paljastavaa. Koska sen jälkeen olisin saanut olla käytännössä enää alasti, sillä ei heillä ei kuitenkaan ihan kaiken maailman vaatteita ollut tarjota, Tervo kertoo.

– He olivat vastauksestani niin niin hämmentyneitä, etteivät saaneet sanaa suustaan. Sopimusta ei tehty.

Tervon mukaan monet hänen palveluksiaan kaipaavat haluavat myös muuttaa naisen vartaloa.

– Ehkä parhaimmat naurut sain viime keväänä eräältä markkinointinaiselta, joka sanoi minulle, että olen liian fitness heidän kohderyhmälleen. En todellakaan ole vuosiin harrastanut fitnestä enkä myöskään näyttänyt siltä. Seuraavana päivänä eräs miespuolinen markkinointihenkilö sanoi, että olen liian lihava ja että kun olen laihduttanut reilut kymmenen kiloa ja alan näyttää urheilijalta, voidaan olla yhteydessä.

– Ei tullut sopimusta. Hän muisti vielä lopuksi sanoa, että tulee olemaan raskaita kilometrejä sun maratonilla.

Tervo on tunnettu matkustelustaan ja hän lisää usein kuvia itsestään rannalta uima-asuissa ja bikineissä. Hän on huomannut sen vaikuttavan käsitykseen hänestä ja hänen kyvyistään.

– Olen lähdössä ensi kuussa yksin Annapurnalle ja ihmiset ovat ihmetelleet, että kun mut on totuttu näkemään pienissä bikineissä ja teen mallintöitä, niin miksi ihmeessä kiipeilen jossain maailman vaarallisimmilla vuorilla.

– Musta ihmistä ei koskaan saisi aliarvioida tai tuomita ulkonäön perusteella. Se että haluaa toteuttaa omia kauneusihanteitaan niin ei pitäisi mitenkään arvottaa ihmistä. Mä meen mun unelmat edellä. Enkä todellakaan aio pienentää enkä isontaa itseäni siksi, että jollain toisella olisi mukavampi olo. Ja niin musta kaikken tulisi elämäänsä elää.

Nainen on vuosien varrella oppinut sen, että itseään ei kannata lähteä muuttelemaan.

– En missään nimessä ole näihin ehtoihin suostunut, koska jos yritys haluaa mainostaa minun brändilläni, on sen silloin haluttava tehdä minun kanssa töitä. Eikä niin, että he sanelevat minkälainen minusta pitää tulla, jotta sovin heidän brändiinsä.

– Ongelma on, että jos et ole täysin vain jotain yhtä genreä, olet kaikille liikaa. Toiselle olet liian fitness ja toiselle liian vähän. Toiselle olet liian extreme ja toiselle liian vähän. Toiselle taas liian seksikäs kun taas toiselle liian tylsä.

Tällä hetkelle vuorille valmistautumisen lisäksi Tervo odottaa jännityksellä, pääseekö hän jatkoon Maxim-miestenlehden kansikuvaäänestyksessä. Hän on parhaillaan neljännellä sijalla ja äänestys menee pian kiinni.

– Toivon, että ihmiset jaksaisivat vielä äänestää, hän hymyilee.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Elina Tervo (@elinatervo) jakama julkaisu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu