Puheenaihe

Suomi saamassa ensimmäisen skeittilukion – tätä kaikkea opetus pitää sisällään

Kuvituskuva.

Jussi Miettinen

Uuden skeittaukseen painottuvan lukiolinjan valmistelu etenee Tampereella. Elinvoima- ja osaamislautakunta päätti keskiviikkona, että skeittilukiolinjan opetussuunnitelman laatiminen aloitetaan osana Sammon keskuslukion opetussuunnitelmaa.

Tamperelainen kertoo, että uuden skeittilinjan on määrä aloittaa toimintansa Sammon keskuslukiossa elokuussa 2021, kun valtakunnallisen lukiouudistuksen mukaiset uudet opetussuunnitelmat tulevat voimaan.

Skeittaus eli rullalautailu sopii hyvin Sammon keskuslukion yhteyteen, sillä lukiolla on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä urheilun erityistehtävä ja viestintäkasvatuksen opetussuunnitelmallinen painotus.

Skeittikulttuuriin kuuluu oleellisena osana nykyaikaisten tallennevälineiden ja sosiaalisen median käyttö.

Lisäksi viestintälinjan valokuvaus- ja video-opetus sekä sosiaalisen median julkaisukanavissa toimiminen voisivat suoraan olla osa myös skeittilinjan sisältöjä.

Skeittaajien edustajat sekä lukiokoulutuksen ja Sammon keskuslukion johto ovat tavanneet useaan otteeseen ja aloittaneet skeittilukiolinjan suunnittelun. Tapaamisissa on käsitelty skeittaajien parissa tehtävää taustakartoitusta sekä arvioitu resursointitarvetta.

– Skeittikulttuuri on olennainen osa nykyistä Tamperetta, mistä kuuluu suuri kiitos kaupungin aktiiviselle skeittaajayhteisölle. Lukiosuunnitelman avulla voimme viedä tätä työtä yhdessä edelleen eteenpäin, toteaa apulaispormestari Jaakko Stenhäll (vihr.).

Skeittilinjan osana voisivat yhtenä teemana olla aktiivinen, yhteiskunnallinen nuori ja kaupunkikulttuurin kehittäminen. Tältä osin yhteistyötä suunnitellaan Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteellisen koulutuksen kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu