Puheenaihe

Kasmir paljastaa: Kahden legendan kuolema kosketti syvästi – "En uskaltanut puhua edes läheisilleni"

Kasmir

Mikko Harma

Kun ajattelee Kasmiria, yleensä ensimmäisenä päässä alkaa soimaan kertosäe kesäisestä Hangosta ja laulu vadelmaveneestä.

Siksi monelle saattaakin olla yllätys, että miehen perjantaina julkaistulla Jälki-albumilla uidaan melko syvissä vesissä. Jo avauskappale Kuolema soitti mun luuriin lyö avaustahdit levylle, jossa oma kuolevaisuus on jatkuvasti läsnä.

Taustalla muutokseen on viime talven tapahtumat.

– Silloin kuoli peräkkäin kaksi legendaa, joiden poismeno sai minut jotenkin sekaisin. Kumpaakaan en tuntenut, mutta tietyllä tavalla noin julkista elämää ihmiset aina jotenkin ajattelee tuntevansa. Minuakin kohtaan monet tuntemattomat ovat monesti kauhean kaverillisia. Siitä sitten jäi pitkäksi aikaa ajatukset pyörimään päähän.

Kasmir ei halua nimetä kyseisiä legendoja, sillä ei halua ratsastaa heidän nimillään. Ajatukset kuitenkin vaivasivat pitkään miehen mieltä.

– Oli koko ajan takaraivossa, että elämä voi olla yhtäkkiä siinä. En uskaltanut puhua niistä ajatuksista edes läheisilleni, etten huolestuttaisi heitä sanomalla, että ajattelen koko ajan kuolemaa. Siitä olisi ehkä noussut liikaa kysymyksiä.

– Käänne tapahtui biisileirillä. Siellä huoneessa ei silloin ollut yhtään todella läheistä ihmistä, joten niistä puhuminen oli jotenkin helpompaa. Koko levystä tuli lopulta aika terapeuttinen, laulaja toteaa.

Hän uskoo, että vaikka fanit saattavat odottaa "vadelmavene-Kasmiria", he hyväksyvät erityylisen levyn.

– Se on ehkä sellainen levy, joka pitää soittaa kaksi kertaa. Se on niin sanotusti hitain levyni. Mutta vaikka itse sanonkin, siinä on parhaimmat lyriikat, muusikko lupaa.

– Levy ei yritä olla mitään, mitä se ei ole. Niin kuin en minäkään. Se ei aina ole tällä alalla itsellenikään ollut itsestään selvä juttu.

Niin sanotusti julkinen terapia auttoi, sillä nyt Kasmirin ajatukset ovat jo positiivisemmat. Elämä hymyilee, sillä hän muutti hiljattain avopuolisonsa kanssa Espooseen isompaan taloon, jotta parin koira saisi lisää tilaa.

– On fantastista pystyä tarjoamaan hänelle jotain muutakin kuin 49 neliöinen kaksio. Vanhempani asuvat myös ihan lähellä, joten sekin on kiva juttu. Perhe on minulle ollut aina tärkeä ja olen esimerkiksi ollut aika ehdoton siitä, että joulu vietetään perheen kanssa.

– Onneksi avopuolisoni tulee tosi hyvin toimeen vanhempieni kanssa. Hän saattaa keikkamatkojeni aikaan laittaa ruokaa äitini kanssa, muusikko hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu